| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 648 [Dalších 468 >>]
17.9.2009 15:25:09
Tes,
mám jedno dítě dobrovolně, i když neplánovaně. A mám takový dojem, že rozhodně nejsem jediná nejen na této planetě, ale ani na této diskusi. ~;)
Tes
17.9.2009 15:24:36
No možná jsem pro okolí někým takovým i já, neb mám jedno dítě. Je ale pravda, že jsem vždy chtěla děti dvě. A proč mám jedno? Svého životního partnera jsem potkala po 30, po nějaké době jsme chtěli mít dítě a dlouhou dobu se nedařilo ani s pomocí doktorů. Pak se stal zázrak a i bez lékařské pomoci jsme otěhotněla. MOžná se stane zázrak ještě jednou, ale nemyslím si to, roky utíkají...
A opravdu nikoho takového, kdo se rozhodl dobrovolně mít jedno, nebo žádné dítě neznám. Znám jen hodně neštastných lidí, kteří děti nemají.. (ne dobrovolně)a hodně rozvedených rodin, kde se víc jak jedno dítě "nestihlo".
Tajtrdlík
17.9.2009 15:22:09
Já si myslím, že je to rozhodnutí jedince mít či nemít děti a kolik. Lidí, kteří dokážou říci i přes společenské konvence, že nebudou mít děti nebo jenom jedno, prostě protože je to jejich rozhodnutí si vážím. Naopak lidi, kteří si pořídí děti protože je to společensky vhodné a pak chtěj po státu, aby se o něpostaral, bych poslala někam, navíc pochybuji, že titot lidé jsou schopní zajistit dětem šťastné dětství.
Jsou lidi, kteří se dokážou realizovat v práci, ale rodičovstrví jim nic neříká, naopak jsou lidé, kteří vidí svou realizaci ve velké rodině, mě to přijde normální. Ani jedna strana by se neměla diskriminovat, ale měli by si vzájemě vyjít vstříc.
Špičkový vědec nemá na rodinu čas, ale dokáže dětem pomoci kolikrát více než nejlepší máma.
Valkýra
17.9.2009 15:14:43
Tes,
ty neznáš nikoho, kdo by měl jedno dítě dobrovolně? Tak takových znám několik. A pak znám další, kteří to rozhodnutí mají potřebu zdůvodnit něčím "společensky únosným", ale je jasné, že jim taky jedno stačí.
Tes
17.9.2009 15:09:44
Nikoho takového v okolí neznám ty ano? Jestli znáš, tak se jich zeptej ne? Tedy samozřejmě znám lidi, kteří mají jedno dítě nebo žádné dítě, ale není to dobrovolně (nevyšlo manželství, zdravotní důvody, jiné rodinné důvody atd...)
17.9.2009 14:44:43
to jo to mas pravdu ja nemela na mysli se flakat vim co je to litani kolem 4detí dokonale ale jak jsem napsala když to pujde tak bych si chtela jit zase prividelat jak bude malemu pul roku tim nebudu šidit deti ty jsou ve škole a ve školce takže dopoledne využit tak abych i ja ulehčila našemu živiteli bez nej bych byla jak se řika v ři**

on sam nechce abych šla do prace nikam abych si odpocala než se deti vratí ze škole že on vyděla dost na to aby nas uživil což je pravda....ale přesto já alespon vypadnu ze stereotypu čtyř stěn.sama sobe podvědomě budu užitečna tim že našetřim i já neco s vidělanych penez.

no co se tyče duchodu to je diskriminace velka za počet deti prdlajs duchod ale jak to tak vypada aby vubec nejaky do te doby existoval než do duchodoveho roku dojdem.s prdlajs kačaku navic se snažime neco davat bokem na duchod penzijni připojištění a taky mame rizikove pojištěni pro celou rodinu tj 6osob za litr mesičně tak aby kdyby se jednomu z nas neco stalo aby nebyl hozen na dno.a alespon trochu mu to pomohlo do noveho začatku bez opory při 4řech detech to ani snad nejde se nejak nejistit.

doufejme že to ale nikdy nevyužijeme to rizikovy netoužim po tom ani ja ani muj chlap.

navic jsem četla už nevim kde zminku i o postiženych jo ja na sveho syna ktery je ted v prvni třide dostavam od statu štedrych 420kč za to že je dle posudku dlouhodobě nemocny ač je trvale postiženy ...vvv phk -neboli vrozena vyvojova vada praveho predlokti ktere je zkracene o vic jak polovinu a má pouze dva prsty -takže s dlouhodobeho hlediska posudkova usoudila že to asi doroste ~t~~t~

ale vis co me nejde o tech astronomickych 420kč protože kluk od mala byl vedeny tak aby svuj handicap nebral jako vadu pri ktere je nejak moc omezeny dnes dela to co zdraví sourozenci.dokonce i s tatkem pracuje doma boucha cihle porad mu neco cpe do michacky naposled se mu podarilo udelat smes tvrdsi snad než beton protože tatinek radil ze to co vytvoril nejde odstranit s michacky jinak než kangem.takže i syn vynalezce.
ale u neho bylo ale? když nam rekli jeho vadu sice navrhli potrat ale ten sme odmitli dokud nebudeme s odberu plod.vody vedet že se nejedna o nejakou jinou fatalni vadu mozkovou apb.protože kdyby byl postiženy mozkove či jinak ne jen ruka ktera neni nijak fatalní tak bychom ho dnes nemeli protože mentalně postižene dite bychm neprivedli na svet a to hlavne s ekonomickych duvodů.

po statu žebrat by nam přišlo jako hanba protože přivest dite ktere nikdy nebude schopne neco v živote dokazat a byt jen odkazane na pomoc jinych je važně divné.a žit s penez postiženeho detska to je ostuda.stejně tak jako čerpat na toto ditě penize osatanich poplatniku kteří se podíleji na vychovu takovehoto človeka ktery pro dalsí generace bude jen okovem tak jak jsem to psala i o nasis nepřizspůsobivých takove mentalně postižene dite je jen zatež pro společnost a to je fakt at se to nekomu libí nebo ne.tim ale neřikam že odsuzuji rodiče takovych to deti.

jen je to važne vychova neefektivni na ukor druhych.

něco jineho je když se to stane jako dusledek nehody či zraneni nikoliv porodu mentalně postiženeho.

to same i kolik deti přijde o koncetinu a přesto jsou efektivní nebo se narodi bez končetiny ale jsou efektivni jejich moozek je v poradku a dokaží s nich byt ekonomove počitačovy programatoři,psychologové pravnici atd koncetina neni fatalní a da se vest aktivni život ktery ostatnim generacim přinese něco a postara se o starsi generaci na financich.

ale tento članek je diskutabilní ne každa toto dokaže přijmout každa ma na toto jiny pohled a běda jak nektera se s tim nestotožní tak hned akorat utočí a kamenuje...ja se taky nestotožnuji s určitymi vecmi ale jen napisu svuj nazor ale rozhodne nekamenuji a neutočim..

bud to nekdo bere a nebo ne ja se nepos*****
ale to jsem utekla i mimo clanek.

podporovat rodiny s vicero detmi ale efektivně ne tak jako doposud tak že na tom profitují jiní hlavně nefakčenka čer**

pak by přistalo v kapsach poctivich vice penez když by se nepodporovala skupina o ktere jsem se zminila.

co sis zasel to maš.

jo a jeste bych byla pro vracet porodne i veškere davky tech co jim byli děti odebrany s duvodu težcce zanedbane peče a tech co dokazali třeba potomka zabit.nejen smrt za smrt ale i vratit love ktere na detech čerpali ve svůj prospech

je to by byla kasa opet plnějsi a bylo by na ty ostatní poctivý.~y~

17.9.2009 14:44:39
Mám tři děti a nepřipadám si nějak znevýhodněná oproti minulosti, kdy jsem měla dítě jedno a posléze dvě.
Naopak jsme na tom paradoxně finančně líp a auto jsme si pořídili až po narození třetího dítěte. Ne kvůli dětem, ale kvůli nízkým cenám aut, které přinesla krize.

Autosedačky - pokud není nová změna zákona, zákon připouští vozit třetí dítě bez autosedačky, pokud se tři sedačky do auta nevejdou a pokud bude třetí dítě připoutáno pásem. I tak většina rodin se třemi dětmi v mém okolí pořídila se třetím dítětem větší auto, aby se jim na zadní sedadla vešly autosedačky tři. Já bych malé děti bez autosedačky teda nevozila, radši bych jezdila MHD.

Zvláštní je, že většina rodin s větším počtem dětí finanční situaci tolik neřeší, naopak mnoho rodin s nadstandardním příjmem skuhrá, jak je všechno drahé.

Při vícero dětech se nekupuje všechno vícekrát. Mnoho věcí děti dědí, hračky snad nemusejí mít trojmo nebo čtvermo a tam, kde se nají dva dospělí a dvě děti, se nají v pohodě i další dítě.

A vstupné na hrady a zámky? Nikdy jsme neobíhali památky každej víkend, 1-2x za sezónu mi přijde normální při jakémkoli počtu dětí a na to se peníze dají vyšetřit.

Jo a při velkém počtu lidí vychází vlak se zpáteční skupinovou jízdenkou velmi velmi velmi levně :-)
Ananta
17.9.2009 14:43:26
Tohle ti nikdo nenapadá, ale ty napadáš monomatky a bezdětné a snažíš se z nich udělat nějakou anomálii, na to jsem reagovala. To že je máš pro uspokojení svých potřeb zmiňuji proto, abys pochopila reakce proti zvýhodňování vícečetných rodin.
adelaide k.
17.9.2009 14:36:47
Omluva za zkomolení nicku

Lenelko i Lenkalo - sorry ~x~
adelaide k.
17.9.2009 14:34:34
Lenelko, a? To je logické ne? Nemá děti, nemá slevu kterou by na ně uplatnila ~d~
[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 648 [Dalších 468 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.