| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 190] Příspěvky 191200 z 648 [Dalších 448 >>]
Mavis +1+1/2
(IP adresa 85.160.93.12)
  • 
17.9.2009 14:19:59
Co je to za pitomost? Já jsem například 15 let pracovala, než jsem šla na mateřskou. Takže za mě rozhodně tu mateřskou ani rodičovskou neplatí, předplatila jsem si ji těžce dopředu. Jiný si ji zase zaplatí "ex post". K tomu totiž slouží sociální pojištění, milá zlatá.
A stěžujete si, že tady "kolegyně" skuhrají a něco očekávají, "Moje sestra nema deti a je svobodna. A diky novemu danovemu systemu vsichni u ni v praci plati mensi danne, protoze maji deti. jen u ni to narostlo o 500 Kc mesicne, coz je hromada penez. Takze jake, ze svobodni a bezdetni neplati." ....a tohle je co?
Lucie+3
17.9.2009 14:19:42
Ale toto já přeci úplně chápu a nikomu nic neberu, řikám jen, že nerozumím tomu, že se někdo dobrovolně rozhodne děti nemít, ale neodsuzuji ho,ať si každý dělá co chce. Nerozumím tomu, jsem nastavená jinak, ale neříkám, že je špatný nebo by se měl někam zařadit. Je mi to fuk, jen konstatuji. Ale nechápu, jaký jiný důvod, než mateřský pud, mateřská láska a touha po dítěti by měli být důvodem k tomu mít dítko. A opakuji, že poslední o co mi jde jsou nějaké dávky, osobně jsem mluvila jen o daňových úlevách nebo zvýhodnění...což není až tak nepochopitelné...
adelaide k.
17.9.2009 14:18:27
Lenkala, to je IMHO špatný úhel pohledu. Změnil se způsob zdanění a tvoje sestra platí běžné (nesnížené) daně, zatímco její kolegové uplatňují slevu.
šudla
17.9.2009 14:14:41
Lenakalo, o čem to mluvíš?
Tady nikdo nechce od státu žádné peníze. To že chodím do práce je moje rozhodnutí. Můžu se rozhodnout, že do ní nepůjdu a žádné daně platit nebudu.
Ale to že mám děti, je pro stát výhodné, můžeme samozřejmě diskutovat o tom, do jaké míry, ale výhodné to je. Jinak by se stát nesnažil všelijakými nesmlsnými pobídkami (porodné, pastelkovné) občany motivovat k tomu, aby děti měli.
A proto znovu opakuju, své děti uživíme, od nikoho nechceme žádné dotace, ale myslím si, že z peněz, které vyděláme můžeme odvádět méně, než ti, kdo děti nemají.
Lenkala
(IP adresa 94.218.64.222)
  • 
17.9.2009 14:11:55
Ja porad nechapu, proc by meli lide s vice detma platit mene?
Kdyz berete materskou, jsou to penize, ktere na danich zaplatil nekdo jiny. treba zrovna ten, co deti nema.
Sama mam jedno dite a cekame druhe, ale nechapu, proc bych mela pozadovat ulevy? bylo to prece moje rozhodnuti, ze budu mit deti. Nebo ne?
Lenkala
(IP adresa 94.218.64.222)
  • 
17.9.2009 14:09:17
Kdyz chce nekdo deti, musi je dokazat taky uzivit a ne cekat ulevy. Ti co deti nemaji, taky necekaji ulevy.
Kde je zaruka, ze vsechny deti az vyrostou, budou pracovat a "vrati" statu to, co ho stali? Nikde.
Myslim, ze je to typicky ceska vlastnost, neustale cekat, ze se o me stat postara. Kazdy by si mel ujasnit, co vlastne chce, co si muze dovolit a jakou cenu je ochoten za to zaplatit. a ne sedet a brecet, ze se mu stala nespravedlnost.
17.9.2009 14:08:48
Adelaide, dvě děti sedí na jenom místě a rodič stojí na druhém místě, zaplatit 1,5 jízdného za 2 místa prostě považuju za férové. Ten dospělák, co bude stát vedle tebe, taky nepojede zadarmo. Když si pořádně přečteš ty přepravní podmínky, tak je to tam popsané dost jasně - dítě může sedět samo, když jsou volná místa, když je plno, tak by dítě, co jede zadarmo, nemělo zabírat "žádné" místo.
Že by varianta všechny děti zadarmo sváděla ke "zbytečným" výletům, tomu taky věřím. Třeba moje sestřenka chtěla (pak jim to překazila nemoc) jednou jet do Prahy se svými dvěma puberťáky a jejich dvěma kamarády, o víkendu osobními vlaky na SONE. Kdyby za ně měla platit poloviční jízdné, tak tam nepojede ani omylem. Takhle vycházela zpáteční cesta na cca 110 km pro jednoho na 30 Kč a to už přece stojí zato si jen tak vyrazit na výlet, ne?
A jestli myslíš, že se nemůže stát, že výletníci zabírají místo pracujícím, tak kromě těch příkladů, které už jsem psala (fakt mi nepřijde normální skoupit na školní výlet jediný linkový autobus) jsem sama několikrát cestou z práce stála na předních schodech. Nebylo to kvůli výletníkům, ale prostě v nějakou dobu je velký nápor a i když jede několik autobusů za sebou, tak je to prostě někdy na hraně.
A že přeplněnost spoje je věc dopravce, to se na mě nezlob, ale to je pěkná blbost. Já si vypůjčím ještě jeden citát:
"Veřejný zájem, tedy rozsah dopravního zabezpečení ve veřejném zájmu uplatňuje vůči dopravcům příslušný krajský úřad, což by mělo zabezpečit skutečné potřeby obyvatel. Proto tyto potřeby by měly vycházet z požadavků občanů a následně obcí a krajské úřady po posouzení uplatněných přepravních požadavků by je měly smluvně zabezpečit u dopravců."
Dopravce nejezdí, jak se mu zachce, dopravce jezdí na objednávku a co si kdo (ne)objedná, to má.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 202.156.11.227)
  • 
17.9.2009 14:05:55
Nehlede na to, ze je plno lidi, kteri by deti radi meli, ale protoze se to jaksi v zivote nepovedlo,az uz z jakehokoli duvodu, musi byt byti a platit vetsi dane. Kde je teda ta spravedlnost?

nejde o to, aby bezdetni platili vyssi dane - jde o to, aby ti s detma platili dane nizsi

takze treba dneska je rovna dan 15%

Bezdetni by meli platit 15%
S jednim ditetem treba 13%
Se dvema detmi treba 10%

nebo jak je to u nas - standardne je odpis na dite x, ktery si muze z dani odepsat jeden z rodicu (u nas se dane delaji rocne, nestrhavaji se kazdy mesic)
Matka jednoho ditete si ze zakladu dane muze odepsat navic 5%, matka dvou deti si muze odepsat 15%
17.9.2009 14:05:20
Taky miluju svého syna, přesto mi mít děti nepřijde úžasné. Přijde mi úžasné sebrat se a odstěhovat na měsíc do Kolumbie. Nevím, proč je tak problematické pochopit, že pro každého je úžasné něco úplně jiného. ~;)
šudla
17.9.2009 14:04:19
Daně samozřejmě platí každý, kdo vydělává peníze. Mluvím o SLEVÁCH na dani, pro ty, kdo živí děti. To že někdo děti mít nemůže je mi líto, ale opět, ze svého příjmu pak živí pouze sebe a ne 6 lidí, a to je sakra rozdíl.
[<<Předchozích 190] Příspěvky 191200 z 648 [Dalších 448 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.