| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 648 [Dalších 438 >>]
Lucie+3
17.9.2009 14:01:47
Já miluji svoje děti, mám je proto, že mít děti mi přijde úžasné, dělá mi radost dávat život, naplňuje mě to víc než moje kariéra! Pokud to považuješ za uspokojování pouze mích potřeb a zájmů, budiž! Dělá mi radost se o děti starat a budu se snažit z nich vychovat slušné lidi. Ukaž mi nějaký jiný důvod, proč mít děti? Protože se to má? Děti mám proto, že chci a mám je ráda, co je to proboha za hloupost? Jen pro své potřeby? Pro koho jiného potřeby bych je měla mít? Toužím po větší rodince, vadí to snad někomu? Politiku do toho tahám jen proto, že to sem zavedlo původní moto článku. A nakonec, od státu dostávám pouze to, co každá matka na rodičáku, příspěvek nebo přídavek a ostatní dávky ani nevím jaké nepobírám, děti si živíme sami, u dcerky jsem pracovala do porodu a po šestinedělí opět, bohužel to jinak nešlo, nyní jsem doma a budu z domova pracovat až od jednoho roka mého syna. Takže tvé závěry jsou jaksi úplně mimo!
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 202.156.11.227)
  • 
17.9.2009 14:01:38
Lizzie:

Kimmy, si asi na serveru, kde se získává mozek, rozum a slušné zázemí až když absolvuješ příslušný počet porodů

hmm - myslim, ze tim by se vysvetlilo mnohe ...

~t~ ~t~

pobavila jsi me - dik!
Lenkala
(IP adresa 94.218.64.222)
  • 
17.9.2009 13:57:54
Moje sestra nema deti a je svobodna. A diky novemu danovemu systemu vsichni u ni v praci plati mensi danne, protoze maji deti. jen u ni to narostlo o 500 Kc mesicne, coz je hromada penez. Takze jake, ze svobodni a bezdetni neplati.
Nez neco pronesu, tak se prosim poptam.
Nehlede na to, ze je plno lidi, kteri by deti radi meli, ale protoze se to jaksi v zivote nepovedlo,az uz z jakehokoli duvodu, musi byt byti a platit vetsi dane. Kde je teda ta spravedlnost?
šudla
17.9.2009 13:56:21
Já myslím, ať má každý dětí kolik chce. Když je někdo nechce, má na to právo. My jsme třeba se čtyřma spokojení, a nemáme pocit, že je zanedbáváme, nebo že nám někde něco utíká.
O žádné dotace, či příspěvky nestojíme.
Jediné co bych změnila jsou ty zmiňované slevy na daních, což nejsou žádné dotace z rozpočtu. Můj muž celkem slušně vydělává, tak chci aby nám něco navíc doma zůstalo, když z jednoho platu neživí pouze sám sebe, ale 6 lidí. Pokud by se rozhodl, že do práce chodit nebude, měli bychom smůlu.
Další věc, která mi nepřijde spravedlivá je ten důchod. Do práce nechodím, pokud budu chodit, tak na půl úvazku a rozhodně nevydělám tolik, jako v době, kdy jsem děti neměla. A opět, nestojím o žádné úlevy či dotace za počet dětí, pouze o to, aby se důchod mého muže mohl rozdělit mezi nás oba, protože v případě, že bych ovdověla, tak budu třít bídu z nouzí.
A to že do práce nechodím, není proto, že bych se chtěla doma flákat, ale protože mi to momentálně přijde zodpovědnější být s dětmi doma. Bez ohledu na peníze, či kariéru.
17.9.2009 13:55:06
Kimmy Kimmy, tvé invektivy jsou už fakt nechutné. Víš, přemýšlela jsem, co mi na diskusi s tebou tak vadí. Je to totální neschopnost přijmout jiný názor bez pocitu ohrožení toho vlastního a z toho pramenící potřeba druhého shodit, urazit, znemožnit. Diskuse bez respektu a úcty k druhému. Třeba konkrétně u e-lišky, ač zastává jiný názor tenhle pocit vůbec nemám. Cítím z ní diskusního partnera, i když se naše názory hodně liší.
17.9.2009 13:52:08
Jájinko, výkřiky, že když někdo udělá ctrl+c a ctrl+v, tak je přechytralý, to je teda argumentace ~Rv
Na vesnici jsou dneska dvě auta v rodině v podstatě nutné minimum, už to není tak, že půlka vesnice dělá v JZD a druhá půlka jezdí do nejbližšího města na směny od 6 a od 14.30, na které je vždycky zajištěné spojení hormadnou dopravou. Dneska jeden z rodičů dělá od 6, druhý od 8, nechtějí mít z dětí "vesnické burany", takže se jim snaží dopřát odpolední kroužky ... Dřív byl stejný výběr a stejné ceny v obchodu ve městě jako v jednotě na návsi, dneska je i pro nakupování auto takřka nutnost. Prostě dopravní potřeby vesničanů jsou dneska tak rozmanité, že je hormadná doprava nemá šanci pokrýt, pokryje jen ty největší přepravní proudy a umožňuje nejnutnější cestování těm, kteří autem nemůžou - stará paní, která sotva vidí a stejně v životě auto neřídila, potřebuje možnost dostat se k lékaři a na úřady. O tom je základní dopravní obslužnost.
Lassie66
17.9.2009 13:42:23
Monty, nevíš kdy tak zhruba tam ten pán chodí - čtvrtek v pět, úterý v sedm? ~t~
17.9.2009 13:40:10
Mám zkušenosti s kriminálním chováním našinců a jejich neochotou přizpůsobit se zdejší normě chování, zakotvené v platném zákoníku. Dokonce ani ten pán, co občas chodí po Petříně v dlouhém kabátě, pod kterým je kompletně nahý a čas od času udělá na nějakou paní či slečnu "ha!" se mi nejeví býti Vietnamcem, Arabem či Ukrajincem.
Na příslušnost k jakékoli církvi mám obecně vzato velmi podobný názor, léč přílušnost k církvi a víra v Boha jsou dvě naprosto odlišné věci. ~;)
17.9.2009 13:37:24
ahojjjjj
asi tak nejak ja sama mám 4 deti dva školaky jeden predškolak a třeti skoro čtyř měsiční kojenec.
v prve řadě budu reagovat na autosedačky nedokažu si představit že bych je nemela.v rodine mame každy svoje auto takže ja sama mam v aute autosedačky 4ři. jelikož s detmi jsem po vetšinu času já.

do manželova auta se samo vejde cela familie ma rodine auto i k využiti na praci takovej univerzal jak řikame.

dalsí co se tyče obcasneho zaspani do skole tak to se da zvladat problem je když se spiš naš prvnacek šprajcne a nechce s postele a to skola teprve zacala.. škola je jinym smerem než skolka takže frk 2 deti přes ulici a ten zbytek dojdou sami a s kocarkem a předškolačkou pešky do školky na opačnou stranu.takže když to vše v 7 hod vypravim domu se vrati skoro o pul devate.

no sice autem by to bylo pohodlene ale to se mi neche zbytečne projiždet benzin..akorat když prši tak se mlada veze do skolky toho neceleho pul km.jinak rani prochazka je zdrava.....

co se tyče davek statu kašlu na davky neřikam že nepomohou barak rekonstrukce lezou do penez ale nemame si naco stěžovat deti jsme chteli a je jenom na nas abychom uživili to co sme si nadělali...

tady bych neco řekla ale nechci byt obvinena že jsem rasista....

protože to mě točí nejvic že naši nepřizpůsobiví občane rodi ostošet prominte ale jejich deti jsou pro naš stat ne přinosem ale okovem jelikož jejich minule,nynejši i budouci potomstvo se na našich detech a statu jen přiživuje praci to nezna a nikdy znát nebude vydělavat to na nas ostatni to by se musel stat snad zazrak a ty se nedejí... a že tech deti neni malo takže proto bych radeji volila variantu co sis nadelal živ pouze ze sve kapsi a nespolehej na stat.....
jasně že bych podpořila rodiny s vicero detmi ale je tu ten neprispůsobiví element.ktery totho patřične využiva a jěště vice by využil.

radeji vratit spolecne zdaneni manželu a na danich pracujicich rodiců kde se muže vice odecist na dite tady je vetsi jistota že ty penize nezneužiji ve svuj prospech oni nepřizspusobivi jelikož jsou z 99.99% nepracujicí

kamenujte prosim ...ted co napisu co znam od rodiny a pratel spolužaku i sestra co se odstehovala do zahranici sama rekla že nas stat je až přiliš štedry že nikde jinde to není ale pravdou je že rodiny s vic jak tremi detmi se maji kde oprit maji vetsi podporu.a nefnukaji skrze davky na ktere mi jsme si zvykli.a rudneme když by nam je chtel nekdo zkratit nedej bože vzit...

nejsme bohati ani chudí ale mame co jsme chteli a žijeme podle toho jak jsme si to zaridili.deti jsme chteli 4ři a kyby náhodou přišlo dalsi ač neplanujem tak pijde uživi se a nestrada ani jedno s našich 4deti a nestradalo by ani dalsí.dovolene nas neberou radeji nekde chata jako letos kde je klid od vseho a vsech pamatky to je nebere deti v jejich letech je zajima jak se kde vyřadit vylitat akorat kolotoce jednou za rok co budou v hustopečich to se tesi...

a prace ted momentalne opet jeste ne ale od 6ti mesicu tedy za nejaky ten tyden opet nepohrdnu jakymkoliv prividelkem papir nepapir mam maturitu sice ale tu muzu ted akorat tak srolovat.

klidne pujdu zase uklizet do toho roznos letaku a hned je rodina mesicne o par tis bohatsi a dopoledne mi to opet bude jedno jako u tech třech a ctvrtej v kocarku nejakou tu hodku vydrži pri uklidu a pri roznosu letaku to se stejne bude vozit v kocarku.

u toho jsem v pohode zvladala i deti a domacnost když se chce jde vsechno..~R^
Martina
(IP adresa 82.100.59.158)
  • 
17.9.2009 13:32:08
myslím si, že pokud si dva dospělí lidé pořizují třetí (čtvrté, páté...)dítě, tak by měli vědět, do čeho jdou a nad těmito věcmi se nepozastavovat. My s manželem čekáme třetí dítě a žádnou podporu nebo úlevy od státu nečekáme - rozhodli jsme se pro dítě my, tak se o něj (o všechny tři)musíme postarat sami. To je ale na každým, jak si to spočítá a co je ochotný pro kvalitu života svých dětí udělat - více pracovat, snažit se na všech stranách. A to nemáme podporu ani u jedněch prarodičů - vše si financujeme sami (3 děti,2 hypotéky). Já prostě budu i na MD a se třemi dětmi pracovat a manžel v práci dělá také maximum, aby dostal přidáno - prostě dle našich potřeb. Lidi by si měli zvyknout spolíhat jen na sebe a ne na stát - ten dává od všeho ruce pryč. Ale jak říkám - to není nic nového, takže každý si může rozhodnout, zda do toho jít, či nikoliv.
[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 648 [Dalších 438 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.