| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 648 [Dalších 428 >>]
Valkýra
17.9.2009 13:31:07
Kačislavo,
tak já jsem byla rozhodně menší sobec, dokud jsem byla bezdětná, ať už to byla práce, kterou jsem dělala nebo životní postoje.
Co mám dítě, pracuju v oboru, kde to momentálně nese (tedy spíš neslo, máme krizi), protože potřebuju rodinu financovat a co se týče chování - víc a víc se snažím urvat si čas pro sebe, který si strávím podle svého a co je dcera samostatnější, tak se mi to i daří.
jája
(IP adresa 193.86.31.69)
  • 
17.9.2009 13:27:51
vy jste fakt slepice, monty a tulka, píšu že mám zkušenosti s kriminálním chováním cizinců a jejich neochotou přizpůsobit se zdejší kultuře a zvyklostem, když se do téhle země nastěhovali. S pérem má zřejmě zkušenosti babiki když se jich tak neotřesitelně zastává /což sem napsala spíše v ironii. ale vy vždycky hledáte jen to co se Vám hodí viďte?/

a taky jsem ráda monty že dcera nechodí do stejné třídy, nerada bych se tam potkávala s primitivním fanatikem. /k náboženství prý tíhnou ti, co se nedokázali odpoutat od dětství a uvědomit si, že už sou odpovědní sami za sebe - toť výklad nějakého psychologa , jehož jména bohužel teď nevzpomenu/.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 202.156.11.227)
  • 
17.9.2009 13:19:08
No Stano - ja ziram!!!

Podpora rodin s dětmi zase vychází z ekonomického hlediska a pohledu na stát jako celek

???

ja myslela, ze podpora statu vychazi z psychologickych studii a ti, co se na to divaji ekonomicky, jsou barbari a hnusni kapitaliste, co nedokazou pochopit problemy nizkoprijmovych rodin!!!

musim si tenhle citat pro nase budouci diskuse nekam poznamenat...
17.9.2009 13:18:07
Kačislavo,
to je stejné jako mýty o tom, jak se všichni sourozenci milují až za hrob a jak jsou rádi, že mají jeden druhého. ~;) Jasně, že můžou... ale taky vůbec nemusí.
Marico
(IP adresa 89.102.234.141)
  • 
17.9.2009 13:17:43
Vidíte, sama dokládáte to, co jsem říkala. Citujete zase ty stejné dva články, které jsme si všichni mohli v minulých týdnech přečíst o trestu smrti pro homosexuály a o bičování za jednu sklenici piva. Vím, že soužití s muslimy není snadné. Pracovala jsem pro muslimskou obchodní společnost. Jen říkám, že oni dokážou žít a pracovas společně s Křesťany. Měli jsme třicet lidí a fungovalo to. Šéf byl Pákistánec. Muslim. Dodržovali jsme jejich svátky, ale i ty naše. Musela jsem se naučit, jak s ními jednat, ale i oni se učili od nás Čechů. Byla jsem tam jediná žena, ale necítila jsem se mezi nimi utiskovaná. Vím, že kdybych žila třeba v Pákistánu, bylo by to jiné. Jen tím dokládám, že když oni chtěli pracovat a žít v Čechách, přizpůsobovali se. Mnohdy se divili tomu, jak se tu žije, něco se jim nelíbilo, ale něco jiného zase ano. Jen se snažím upozornit, že výroky jako: "natahali jsme si je sem, nevíme, co s nimi, "nepřizpůsobí se, nechtějí žít v míru" jsou přesně to, co k n ičemu nevede a nikomu to neprospívá. Nechci před problémy zavírat oči, nebagatelizuju je. Jsou to velké problémy. Ale nepřekonáme je tím, že budeme nad muslimy ohrnovat nos a zatracovat jejich způsob života.
Kimmy, 2 deti
  • 
17.9.2009 13:17:02
Lusil

Proč stát zvýšil porodné? Proč rodičák? Proč nabízel jednorázovou dávku za porod dítěte? Aby porodnost soupla, přibylo občanů ČR, vzdělaných lidí, pracovních míst, daňových poplatníků, aby ekonomika rostla atd atd, PROTO by STÁT MĚL podporovat rodiny s více dětmi!

tak to mi teda vysvetli, proc je CR porad na dne svetove porodnosti, kdyz to maji politici tak hezky vymyslene...

nedavno se tim zabyvala MFDnes

Jenže hlavní problém české populace zůstává: pomalu vymírá. A to i přes současnou zvýšenou porodnost, přehnaně nazývanou babyboomem.

ČSSD se marketingově pořád zaměřuje jen na podporu v prvních pár letech života – dokola mluví o porodném, mateřské a rodičovském příspěvku. Rodiče však dítě živí minimálně do osmnácti let, spíše déle.

Pro stát je to problém skoro existenční: za pár desítek let nebude, kdo by vydělával na penze pro armádu důchodců a na jejich stále dražší zdravotní péči. S nízkou porodností se potýká celá Evropa.
Jedinou výjimkou je Francie, kde je možné se inspirovat, jak stát může ve 21. století motivovat mladé k tomu "mít děti".

Francouzi je pobídli dvěma věcmi. První je velké finanční zvýhodnění rodin s dětmi. Zavedli jakési "společné zdanění celé rodiny". Sečte se plat otce i matky a vydělí se počtem lidí v domácnosti včetně dětí. Díky tomu se opravdu velmi razantně snižují odvody rodiny pro stát.
Francouzům se povedlo pohnout i s druhou věcí, možná ještě důležitější pro rozhodování – pomoci sladit hlavně ženám profesní a rodinný život. Ve Franci mají půl milionu registrovaných pečovatelek, jež pečují o děti do tří let. Následuje dostatek mateřských škol a také zvýhodnění částečných pracovních úvazků. Využívá je tam třetina maminek – neztrácejí tak kontakt s profesí a zároveň mají dost času i na výchovu dětí.
V Česku firmy zkrácenou pracovní dobu moc nenabízejí, stát je totiž nijak daňově nezvýhodňuje.

takze cesti politici placou hezky, ale na spatnem hrobe
17.9.2009 13:15:11
A zase ty mýty o jedináčcích. Už se dávno prokázalo, že neexistuje žádná přímá úměra jedináček rovná se sobec... A neexistuje ani pravidlo, že vícečetná rodina vychová nesobecké a ušlechtilé jedince. A už vůbec jsem neslyšela nic o tom, že kdo má 6 dětí je automaticky méně sobecký než ten, kdo má jedno. A dokonce si ani nejsem jistá, jestli se dá vysledovat úměra mezi bezdětností a sobectvím. Rozhodnutí, zda a kolik dětí přece ovlivňuje tolik faktorů a u každého hraje roli něco jiného... zdá se mi to jako společensky rozšířené mýty, ale jen mýty, bohužel.
17.9.2009 13:03:02
Jájo,
doufám, že můj syn nechodí do stejné první třídy jako tvoje dcera. Bytostně nerada se setkávám s primitivy, i když by to mělo být jen jednou za čtvrt roku na třídní schůzce.
Kimmy, 2 deti
  • 
17.9.2009 13:02:04
Babiki - jelikoz mam osobni zkusenosti ze tri kontinentu - rekla bych, ze Evropane jsou tezce rozmazleni...

Tulka
17.9.2009 12:58:57
jájo,tak to jo,já zkušenost s jejich "pérama"nemám,ale když je to z tvé vlastní zkušenosti,tak se ti fakt omlouvám~y~
[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 648 [Dalších 428 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.