| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 270] Příspěvky 271280 z 648 [Dalších 368 >>]
brzobohatka
17.9.2009 10:14:33
nazdar, nějaké tušení jsem měla, pro jistotu jsem se mrkla na net. vyšší daně a sociální škrty. trochu drsné. hlavně ty daně... připomíná mi to jednu pohádku: "uhlíři, máš zaplacené daně?"
17.9.2009 10:10:08
S tímhle souhlasím, ač jsem s tebou Jano zajedno v tom, že stát by měl nějakým způsobem daňově zvýhodnit rodiny s dětmi (i když si děti apriori kvůli státu nikdo nepořizuje, myslím, že je každýmu jasné, že jsou na ekonomické úrovni nutností), tak by mě taky nenapadlo řešit něčího jedináčka nebo něčí bezdětnost. Ty motivy a potřeby jsou tak rozdílné, navíc nadřazenost zájmů strany už jsme tu jednou měli...
jana
(IP adresa 84.253.205.202)
  • 
17.9.2009 10:10:04
odpoved mam pripravenou ale odpovim vam jedine na email. Verejne tu radeji sve nazory uz prezentovat nechci. prosim, dejte mi vas email. Dekuji.
Gabča
(IP adresa 90.176.193.144)
  • 
17.9.2009 9:56:02
Já teda xenofobní nejsem (aspoň si myslím), ale přesto mám z téhle situace strach, i když ten bych měla ať by se jednalo o jakékoliv náboženství nebo seskupení, které potlačuje lidská práva. Ano určitě nejsou všichni muslimové takoví jako jsou v různých zprávách v televizi, ale spousta to hrozné právo šária (omlouvám se, nevím jak se to píše) vyznává a zbytku to lichotí, takže kdo nám zaručí, že nakonec nezvítězí. Rozhodně bych svým dětem nepřála, aby museli v něčem takovém žít. Nepochybuju o tom, že spousta žen v muslimské společnosti v tom "umí chodit", ale zároven je spousta žen, které ničeho a nikdy nedosáhnou, protože jim to nebylo/nebude dovoleno. A nemyslím si, že by měly možnost odchodu, i kdyby chtěly.
Já si myslím, že jakékoliv náboženství, které jde až do takových to extrémů je hrůza. Netýká se to samozřejmě jenom muslimů, jenže ti mají tu smůlu, že spousta z nich se s těmi šílenými praktikami ještě chlubí....
Blanka
(IP adresa 80.188.213.225)
  • 
17.9.2009 9:55:14
Tak já nevím, ale stát by měl podporovat děti jako takové, přece si nepořídím pět dětí a nebudu čekat co mi kdo dá ? Známá má děti tři a při každém problému s úřadem, jakékoliv platbě atd. ( manžel měl dluhy, museli splácet ), řekne, co mi můžeme splácet když máme tři děti, to nám musejí nějak vyjít vstříct, atd. Děti mám dvě a pokud si vezmu půjčku, tak mě ani nenapadne, očekávat nějaké úlevy protože mám děti. Každý ať má dětí kolik chce, ale ať uvažuje nad tím, jestli na to bude taky mít. Možná to vyzní hnusně, ale je to tak.
17.9.2009 9:48:58
Adelaide~t~, s nimi jsem taky počítala, tak skvělé geny přece nepřijdou vniveč namícháním jen s manželkou~t~
Petra Neomi
(IP adresa 86.49.77.94)
  • 
17.9.2009 9:43:53
Mě je z duše jedno, kolik kdo má dětí :) Dokážu pochopit, že jich má někdo rád kolem sebe hodně, dokážeš ty pochopit, že mně i mnoha jiným jedno bohatě stačí?

Ad velké rodiny - maminka, ročník 43, byla jedináček, otec, ročník 40, ze dvou dětí, babičk ze čtyř, děda jedináček (to už jsme v roce 1909), dědeček z druhé strany ze dvou dětí, babička nevím, ona byla vůbec svobodný lovec.

Asi holt pocházíš z rodiny, kde děti patřily k prioritám a nejspíš jsi v tom byla i vychovaná, ale obecnou platnost to nemá.
Tajtrdlík
17.9.2009 9:43:02
Myslím si, že člověk musí k rozhodnutí mít děti dozrát a chtít je protože se o ně chce starat.
Aby si někdo pořizoval děti, protože je to společenská samozřejmost, tak to mi připadá vůči těm dětem dost kruté, takovéto děti nebudou vyrůstat ve spokojené rodině, ale spíš se zařadí mezi zástupy týraných dětí.
Já si vážím lidí, kteří dokáží říci, že nechtějí děti, protože se na to necítí, myslím si, že to je ta nejlepší služba pro budoucí generace. Spousta lidí to s dětma neumí, ale jsou dobří ve svém oboru a tak můžou bejt společnosti mnohem prospěšnější.
Každej by se měl rozhodnout sám za sebe a né podle toho co chce okolí.
&
17.9.2009 9:42:42
Lusil, podle mne je Noemi jedno kolik mas deti, pokud si uprime priznas, ze je mas pro sebe, ne ze uvedomele rodis pro stat{spolecnost}...
Ananta
17.9.2009 9:42:12
Můžeš říct co je tady tak špatně ve vztahu k rodinám? Nějaký argument, ne jen žiji v zahraničí a vy se máte za co stydět? Pokud vím, tak máme oproti ostatním zemím dost vysoký standard v této oblasti. Možná skandinávské země jsou na tom lépe, ale mají vysoké daně a nežije se tam zrovna levně aspoň co vím...
[<<Předchozích 270] Příspěvky 271280 z 648 [Dalších 368 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.