17.9.2009 9:37:42
Jo, zdanit se dá leccos Mmch, ty desátky nešly státu, nýbrž církvi. Ale jednu dobu existovala třeba i "daň z komína", tj. vlastně dnešní daň z nemovitosti. Chytří lidé ovšem dokázali i daň z komína obejít tím, že stavěli domy bez komínů (kouřovod ústil na půdě).
Já jsem se nad systémem odvodů a různých dávek už přestala rozčilovat. Beru to jako povinnou státní loterii - každý měsíc si z platu povinně kupuju los... a občas něco vyhraju Naposled to bylo například porodné, které jsem obratem přeposlala v FÚ, protože jsem udělala chybu v zálohách |
17.9.2009 9:35:55
To slyším prvně!!! Já jsem doma už 12 let.....
|
Ananta |
17.9.2009 9:35:50
Je to na Neomi, ale... já pořád nechápu, proč tento typ argumentace, někoho baví děti a někoho třeba cestovat, dítě není žádná oběť a nepořizuješ si ho kvůli státu, ale kvůli sobě, neznám nikoho, kdo by si sedl a řekl, že bude rodit z politických důvodů. Už to tu padlo několikrát, ale jakoby to nebylo slyšeno, čteno... . Výhody ať pak tedy poskytují dospělé děti a k důchodu ti každé z nich příspívá nějakou částkou svého výdělku, pokud tedy pracuje. Je dost rodin, které mají spoustu dětí a ty děti nepracují a pracovat možná nikdy nebudou (nepřízpůsobiví občané) a já je osobně nemám zájem podporovat, proto by mě tento systém přišel spravedlivý.
|
adelaide k. |
17.9.2009 9:35:05
Nemluvě o následných tahanicích o dědictví, až se přihláší všichni levobočci
|
jája | (IP adresa 193.86.31.69) |
• |
17.9.2009 9:34:36
adelaine, a co je na tom za absenci mozku?
Dyť je to úplně do očí bijící, je tu tisíce cizinců, Ukrajinců, šikmookých a dalších, kteří páchají kriminalitu, znásilňují, dělají binec v pronajatých bytech kde bydlí po deseti po patnácti, policajti nemají pravomoci s něma něco dělat a my na to jen koukáme... a ještě nějaká krá...va babika napíše že jí nevadí že tu jednou budou místo Čechů pobíhat přičmoudlí a šikmooký? to fakt nedovedu pochopit, leze Vám už ten kapitalismus na hlavu nebo co? |
SnowWhite |
17.9.2009 9:30:57
Díky za pochopení
|
17.9.2009 9:29:50
Madelaine, ale dává to logiku tak maximálně na jednu generaci bohatých. Pokud jeho rodiče ho mají jako jedináčka, nakumuluje se bohatství, on nesobecky rozšíří své geny pro vícero potomků a bohatství se rozplizne, protože podle této teorie on už jedináčka nemá.
|
jana | (IP adresa 84.253.205.202) |
• |
17.9.2009 9:28:35
Statu rozhodne nikdo, kdo plati dan a pojisteni, neni ukradeny. A tech sto lidi v poslanecke snemovne a 80 v senatu o tech danich a pojisteni rozhoduji. Dle meho nazoru spatne. Davaji tam kam nemaji. Vzdyt se jim smeji i zahranicemi a konstatuji, ze si cesi takove vedeni nezaslouzi. Stat rozdava ale hlavne bere. Kdyz vam to vyhovuje. Budte radi.
Tady, kde ziji, jsou lide k detem jednoduse tolerantnejsi. Rve vam dite v autobuse? Je to normalni, staci na nej promluvit a dite sklapne. A nikdo nehaze po matce vrazebne pohledy a nepovazuje ji za nejvetsi kravu pod sluncem. atd atd. |
adelaide k. |
17.9.2009 9:27:47
Jájo, mě spíš vadí, že tu pobíhají lidi s tak křiklavou absencí mozku jako ty
|
Ananta |
17.9.2009 9:26:55
tak to je dobrá historka... už jsem tedy zažila lecos, ale vědomí že na mě bude někdo minimálně 15 let závislej mě trochu děsí...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.