štěpánkaa |
20.9.2009 19:55:15
V červnu se mi z 10ti oslovených firem (ve vzteku jsem všechny mejly vymazala - když se ukázalo srovnání linkový busXobjednaný bus) ozvali 3 dopravci, nejlevnější byl za 15 000 kč, čímž by se výlet ještě více prodražil. Možná neumím najít levnou dopravu, nevím......
Všimni si, že lidi hledí jinak, kdyby v té grupě dětí bylo i to jejich, tak zajásají, jak ta učitelka umí šetřit. Ale sejít se s těmi "cizími parchanty - pokud je to ještě vylepšeno tím, že jsou z Prahy - to si nikdo neodpustí kritiku - jako Ty..... |
20.9.2009 19:01:20
Pak to musíš dělat jako já - rodit malé děti a větší si jenom půjčovat na pomuckání
|
20.9.2009 18:46:29
To jsem samozřejmě měla malou v golfkách a mimčo v šátku. Ale i tak jsem toho měla tak akorát dost (malý měl asi 8kg, malá má tak 15)
|
20.9.2009 18:12:31
Tubiflex, ptž to musíš obráceně - mimino do šátku a batole do nějakých lehounkých (rozuměj - ne těch drahých moderních polohovacích s nákupním košíkem a slunečníkem, ale levných co nejjednodušších) golfek ;o)
|
20.9.2009 18:09:41
Už vidím, jak denodenně šoupu cca 12-15kg batole do nosítka a k tomu nastupuju do tramvaje s kočárem. Kočár + šátek jsem absolvovala 2x k doktorce (asi 500m, na MHD asi 800m). To jsem se fakt pobavila.
|
Petra Neomi | (IP adresa 86.49.77.94) |
• |
20.9.2009 16:53:21
Aut v ceně okolo 100 tisíc je na českých silnichích většina. Ta myšlenková konstrukce směřovala k tomu, že by měla mít rodina třemi dětmi státní příspěvek na auto a slevu na povinném ručení? :)
A má milá, jestli jedeš s nepřipoutanými dětmi deset kilometrů přes město,tak jsi hazardérka bez ohledu na to, kolik jsi jich porodila. Boha, nedobrzdí za tebou dodávka a máš je na předním skle jak mouchy. |
(IP adresa 94.112.158.209) |
• |
20.9.2009 15:52:44
Kde je ta spravedlnost ? Lidi, kteří z jakéhokoliv důvodu děti nemají svým způsobem "těží" z těch, kteří je mají:
v důchodu se budou mít dobře, jelikož za života nedotují žádné dítě, mohou si platit penzijní připojištění děti ostatních lidí jim na jejich důchod přispívají - zatímco rodiny s dětmi mají málo peněz, protože mají děti a mají málo peněz v důchodu, protože si těžko mohli dovolit spořit ¨to, co by normálně investovali do vzdělání a zájmů svých dětí, investují do vzdělání a zájmů svých = mají obvykle lepší šanci na dobrou práci, kariéru, dobrý plat mají čas a prostředky pečovat o své zdraví (na rozdíl od běžné uštvané maminy, která se většinou všechno snaží vydržet do poslední možné chvíle a ještě stíhá lítat kolem rodiny) ženy mají lepší šance v práci, protože nestrávily několik let péčí o děti Štve mě, přímo neskutečně, jak tato společnost zachází s rodiči a hlavně matkami, zejména mají-li dvě a více dětí (chybí-li v práci, je to špatně,hledají-li práci - nemají šanci.....) . Přesto všechno - klidně bych do toho "šla" potřetí :) protože děti jsou prostě skvělé a když se z nich podaří vychovat slušné, zodpovědné lidi, tak to mělo smysl. Jinak se z nás totiž stane postupně společnost sobců. A mmch - jsou národy, kde mají např. i z náboženských důvodů mnoho dětí. Kdo myslíte, že bude časem tvořit kulturu této země ? Obvykle to bývá majorita - tzn. ti, kteří mají nejvíce potomků. |
amy | (IP adresa 84.42.164.151) |
• |
20.9.2009 15:41:03
Můj otec dělá na dětském odd., bohužel oba víme moc dobře, jak vypadá dítě po autonehodě, když rodič byl líný dát dítě do autosedačky. Obvykle se používá výmluva vždyť jsem jel pomalu a jen pár metrů. Takoví rodiče by měli jít sedět a na hodně dlouho. Jenom dobře, že autosedačky jsou povinné.
A pokud to vezmu z autorčiny ekonomické stránky, dost dětí nehodu bez autosedačky nepřežije, nebo s tak vážnými následky, že pak už nebude moct být ekonomicky činné. Upřímně vidím rudě, když někdo nepoužívá pásy a nedává dítě do autosedačky, následky totiž vidím dnes a denně v práci. Možná by bylo lepší než natáčet nemyslíš, zaplatíš rovnou v nemocnici realitu. |
Kamila | (IP adresa 62.182.232.137) |
• |
20.9.2009 14:51:54
Tak tenhle článek mne fakt baví, diskuse taky........ jen jsem nějak nepochopila o čem to celé je :o)
Rodiny se třemi dětmi považuji za zcela normální a že jich ve svém okolí mám hafo. Mezi známými máme i několik rodin s pěti dětmi. Nikoho z nich by ale asi nenapadlo dělat takový rozruch, protože: - když plánovali počet dětí určitě tak nečinili s úmyslem zajistit důchodový a jiný systém (ačkoliv jinak máte pravdu, že více dětí v rodinách je hlavně z tohoto důvodu žádoucí) :o) to ovšem nic nemění na situaci, že si je ty rodiny s tímto záměrem "nepořizovali" - pozdní příchod do školy se dá vždy omluvit a nezáleží tady na nějakém systému, ale na lidech - matka versus učitelka - když klapne toto není nutné mluvit o nějakém individuálním plánu. Současně tento problém nemusí mít jen tři a vícedětné rodiny, ale i matka samoživitelka s dvěma dětmi nebo rodina, kde je otec zaměstnaný jako "kamioňák" a doma bývá dva dny v týdnu (v lepším případě) - větší náklady obecně - toto si musí zvážit každý sám, zda uživí a jakým způsobem, zda zbyde na kulturu nebo budou děti orientovat jinam - řečnická otázka "Proč nebojujete za matky dvojčat - berou jen jeden rodičák a jejich náklady jsou dvojnásobné - děti po sobě nemohou dědit věci, hračky, školní potřeby.......????" - autosedačky zcela jistě zahraňují dětské životy - popíráte statistiky, - matky tří a více dětí musí být velmi dobré manažerky, aby to vše zvládly - proto cestování v MHD, vlakem nebo autem nepovažuji za větší problém právě z osobních zkušeností. "Proč nešoupnout batole v MHD do nosítka a mimčo do kočárku, tak by Vám je dav nemohl strhnout pod kola..." Jinak souhlasím, že lidé jsou velmi bezohlední, ale právě proto jste matka, aby jste to předvídala - ne vše se samozřejmě dá vše předvídat - ale tohle je Váš příklad, tak jej používám, - velmi si vážím všech bez rozdílu zda mají 0 - 12 dětí, pokud jsou slušní , pracovití a dělají něco pro jiné. Proč upřednostňovat nějakou skupinu, když zije ze svého vlastního rozhodnutí. - a Vaše obhajoba názorů útokem na ostatní diskutující ..... k tomu není třeba se vyjadřovat, přijdete mi velmi zahořklá s tendencí posuzovat vše okolo sebe jako danné pro všechny rodiny se třemi a více dětmi. Přesto je v diskusi zřejmé, že ne všechny rodiny s tímto počtem dětí to tak mají. |
Ika, autorka | (IP adresa 85.70.225.127) |
• |
20.9.2009 14:13:47
Matky dvojčat? Rodičák jsem dostávala taky celou dobu jenom jeden, i když jsem na meteřské pečovávala o dvě a jednou i o tři děti naráz. Takže to sem vůbec netahám. Rodičák je na výživu matky, ne dětí. A jinak, matky dvojčat už své kluby mají, ne? A já nemám nic proti tomu, aby ho měly i samoživitelky, jelikož nepochybuji, že i ony překonávají mnohé potíže. Já se beru za to, co znám já, a co trápí klasické rodiny s více dětmi, a mnohé tyto rodiny by mne jistě doplnily o další věci.
Nepochybuji, že, jak tu kdosi napsal, to jsou potíže, které řeší každá žena(proč tedy jen žena? rodič, ne?) ale jaksi mu uniklo, že když pečuje o dětí více, má v různých situacích logicky méně časových možností, jak je k uspokojení trochu zkostnatělého systému vyřešit. Tedy tam, kde běžné dítě má omluvenku z rodinných důvodů třikrát za pololetí, může to v početnějších rodinách být víckrát. A přes těch pár společensky neúnosných pozdních příchodů do ZŠ z něj může vyrůst člověk,od kterého tatáž společnost dost dostane.je příznačné, že naše společnost si dítě zařadí podle termínu příchodu do školy a ne podle toho, co umí a jak se o vzdělání zajímá. . Ještěže dřív rodiče nebyli pod takovým tlakem na precizní příchody a precizní zařazování se do procesu...., neměli bychom třeba Bedřicha Smetanu (byl v rodině ix-tým dítětem , ani Mendela, ani Freuda, ani Keplera amnoho dalších. Však co, dytˇ by nám to ani nevadilo, no ne? Nevlezli by se do auta 2+3 a rodiče by nestíhali (vydělat na větší auto a obhospodařit přitom dětičky, aby měli vše v penále a na hudebku dorazili za pět půl, jakož zákony kázaly nám). |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.