Valkýra |
17.9.2009 7:56:14
Můj názor a motivaci mít jen jedno dítě přesně vystihla Petra Neomi: Narodí se ti jedno dítě a máš pocit, že to bohatě stačí. Máš tu zkušenost, máš dítě, došlo k ukojejí zvědavosti i biologické potřeby a navíc zjistíš, že to s sebou nese spoustu věcí, které ti zrovna nevyhovují, tak to podruhé neopakuješ.
Netroufla jsem si zůstat úplně bezdětná, i když jsem po dětech pudově taky netoužila. Ochudila bych se tak o zkušenost s tím, co je podle přírody "přirozené" nebo jak to říct. Ale prostě jednou to stačilo a motivace mít další děti není žádná. Vztah s dcerou je v pohodě, ale další eventuelní děti s ní nesrovnávám, navíc by mohly být úplně jiné. Když vidím miminko, nic to se mnou nedělá, spíš naopak, říkám si, že hlavně, že už tohle nemusím řešit a že to mám za sebou. Někdo to nechápe, tomu věřím, já zase nechápu jiné věci, například moji spolužačku, která zbožňuje "sladká" miminka a o dětech nad 5 let mluví jako o parchantech a štvou ji(včetně těch vlastních) a hned by si pořídila další miminko, aby ukojila pudy. Bohužel je ještě k tomu učitelka Já považuju rozhodnutí mít jedno dítě u sebe za správné a jsem čím dál víc ráda, že jsem nepodlehla tlaku "srovnat normu" na dvě děti |
jana | (IP adresa 84.253.205.202) |
• |
17.9.2009 7:56:10
ale ja prece nikoho nenutim aby mel deti. Jen pisi,ze kdo nema deti, nema zadne vydaje s nimi. Paneboze.
|
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 202.156.11.227) |
• |
17.9.2009 6:20:56
Jano - mam tvoje slova
Pokud je prioritou mít děti, porodím je, dokud na to mám věk a zdraví. Třeba budeme žít nějakou dobu skromně, ale časem se to spraví. Pokud je prioritou dům a dovolená, holt budu mít míň dětí. Ale právě to mi připadá zvrhlé. chapat tak, ze kdo nema v zivote jako prioritu mit aspon tri deti - je podle tveho nazoru zvrhly? |
• |
17.9.2009 6:16:16
Jana Budilka
Na stát kašlu. Ale štve mě, že kvůli státu budou jednou moje děti platit na ty, kteří děti neměli. utesuj se tim, ze ty bezdetne stve ted, ze ti musi z dani platit PN, PPM, RP a OCR |
• |
17.9.2009 5:04:17
Jana Budilka - nejsem schopna cist celou diskusi, ale zaujala me veta:
Pořád tvrdíš, že rodiče hodně ze systému dostanou zpět. Není to prostě tak hodně. Castka vyplacena na RP je okolo 300 000 - kdyz pripocitam i PPM a porodne. Ma-li zena tri deti v rozmezi deviti let - pritece ji na ucet temer milion korun a to nepocitam zdravotni pojisteni, ktere ma zdarma, pripadne PN, proplacene dovolene od zamestnavatele a v nekterych pripadech 5 platu, pokud ji po tech 9 letech zamestnavatele neni schopen nabidnout praci - ona sama za tuto dobu nemusi odvest krome DPH do statni pokladny nic. To ti pripada, ze neni tak hodne???? |
17.9.2009 1:02:02
Já mám děti dvě a možná u toho už zůstanu, ale auto pro 3 děti bychom měli - Ford Mondeo - zas tak drahý z 2. ruky není, zavazadlový prostor velký a 3 sedačky se tam vejdou.
|
17.9.2009 0:49:24
Předprodej místenek je úplně jiný systém, ty peníze sice nakonec dopravce dostane, ale až řidič těsně před odjezdem si v rezervační kanceláři vyzvedne plánek místenek, do té doby nikdo netuší. Už je to nějaký pátek, možná už to informování dneska funguje lépe, ale tenkrát řidič pěkně nadával, proč se z té rezevačky neobtěžovali je informovat, když někdo skoupil skoro celý autobus naráz (navíc za tolik peněz, že objednat si soukromý autobus přímo ke škole by je vyšlo levněji). Dopravce neměl šanci s tím narychlo něco udělat, když sídlí na druhém konci té 150 km linky.
|
17.9.2009 0:40:57
Adelaide, vypůjčím si jednu definici:
"Základní dopravní obslužnost územního obvodu je zajištění přiměřené dopravy pro všechny dny v týdnu z důvodu veřejného zájmu, především do škol, do úřadů, k soudům, do zdravotnických zařízení poskytujících základní zdravotní péči a do zaměstnání, včetně dopravy zpět, přispívající k trvale únosnému rozvoji tohoto územního obvodu." Sem mi ty výlety prostě nepasujou, tak je myslím naprosto fér si tu dopravu zaplatit stejně jako ti, kteří ji nutně potřebují, a ne ještě vyžadovat proti nim výhody. A něco z přepravních podmínek: "Cestující s dítětem, které je dle tarifu přepravováno bezplatně, mohou společně zaujmout jen jedno místo k sezení, nejsou-li ostatní místa volná." "Bezplatně se přepravují: děti do 6 let věku. Nárok na bezplatnou přepravu zaniká, jestliže jde o druhé a další dítě v doprovodu jednoho a téhož cestujícího, bylo-li dítěti na žádost doprovodu zajištěno dopravcem samostatné místo k sezení, nebo zaujímá-li dítě s doprovodem v autobuse, jehož místa k sezení jsou plně obsazena, dvě místa k sezení." Už chápeš, proč 2 dospělí můžou bezplatně přepravovat 2 děti, ale jeden dospělý ne? Jeden dospělý se 2 předškoláky se na jedno sedadlo sotva poskládají. Je to spíš naopak - protože jednoho předškoláka je možné přepravovat v podstatě, aniž by zabíral nějaké místo, tak se mu placení "odpouští". |
Petra Neomi | (IP adresa 86.49.77.94) |
• |
17.9.2009 0:25:43
No, řekla jsem si, že když jsem přežila dva měsíce o franckách s nechodící sádrou, dráty v kotníku a tak podobně, přežiju snad i to dítě :) Dneska je malé pět a všechno je normální, ale musím přiznat, že mateřská, i když jsem doma dělala, pro mě není hezká vzpomínka. Člověk, zaměřený na výkon a navíc ještě zvyklý na určitý způsob ocenění, v izoalici a při práci, která není nikde vidět, trpí jak zvěř :)
|
Hanka | (IP adresa 62.168.2.226) |
• |
17.9.2009 0:17:27
Monty,
proč zrovna pro uspokojení strany a státu? Protože po pravdě řečeno, moc jiných možností - když vyloučíš vlastní potřeby - nevidím. Reagovala jsem na tenhle tvůj příspěvek: Lidi, co si pořizují děti pro uspokojení svých vlastních potřeb mne dost děsí. Tam právě nebylo nic o sobeckých potřebách, jen o vlastních potřebách. Jen jsem tě tak trošku chytila za slovo, abych takhle v noci nevyšla ze cviku |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.