Ananta |
16.9.2009 23:55:56
No to je právě problém, mě tohle vůbec nefunguje, někdy si to i zkouším vymyslet a vžívat se do toho, ale nemám to tam.
|
Petra Neomi | (IP adresa 86.49.77.94) |
• |
16.9.2009 23:54:55
Holka, ty mluvíš jak kniha :)
|
16.9.2009 23:54:31
že lidé, kteří mluví stejným jazykem, si vůbec nerozumí. Jana Budilka někde vpředu psala, že by jí bylo líto, když by zmizel český jazyk, česká kultura. Mně by to bylo také líto, ale chtěla jsem říct, že v průběhu času mizejí i jiné, často větší kultury i silné jazyky - z různých důvodů - a že za pár desítek let už to nepatří mezi běžná témata hovoru a lidé si mezi sebou nepovídají o tom, že je to nějak trápí. A také si myslím, že žádná pobídka státu k plození dětí a obnově národa nestačí, když nechtějí jednotlivci. Ufff, už nevím, jak víc "polopatě" vyjádřit svůj názor a fakt mě překvapilo, kam jsme se od toho dostali.
|
• |
16.9.2009 23:52:32
Spojit mateřství, kterého se bojíš, s tím, že odejdeš někam, kde nejsi ráda, je cesta do pekel. Člověšk by si neměl naložit víc, než zvládne. Pokud na to moc nejsi, je důležité si zajistit všechnu dosažitelnou podporu. Ono to nefunguje tak, že dítě všechno urovná.
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 23:50:25
A neláká tě třeba představa, jaký krásný tvoreček vznikne smícháním tvých genů s geny milovaného muže? Mě to teda vždycky lákalo a dá se říct, že pořád láká.
|
Hanka | (IP adresa 62.168.2.226) |
• |
16.9.2009 23:49:07
Monty,
a myslím, že lidi si pořitují děti v podstatě výhradně pro uspokojení vlastních potřeb - takoví blázni, co se množí pro blaho strany či státu, snad neexistují Některé ty potřeby jsou ušlechtilé (touha "někomu něco dávat" je v principu zase MÁ potřeba, že ano), některé méně (vyřešit svou svízelnou pracovní situaci rodičovskou dovolenou, zplodit vnouče, aby ten barák přepsali naši na mě a ne na bráchu, který se nechce usadit...), ale obvykle je podle mého stejně v čele instinktivní potřeba. Ty ji holt máš menší až malou, jedno dítě je ti až příliš, já průměrnou, takže mám své dvě a třetí jsem si nechala "do rezervy", kdyby se něco semlelo, jiný jich chce hodně... |
Ananta |
16.9.2009 23:47:16
Třeba protože dítě může znamenat ztrátu zaměstnání, odstěhování se do jiného města které nemám ráda, ztrátu osobní svobody, strach že už nebudu moc cestovat, když už jsem se konečně dopracovala k tomu že bych mohla... a taky rozhodování je setsakramentsky těžký krok, zrovna tím procházím už asi 3 roky a někdy se stáhnu, protože už nemůžu a skoro mě to stojí vztah, protože přítel dítě chce, ale jsem to já kdo musí od všeho odejít... složité...
|
16.9.2009 23:46:07
Doufám, že z něj vyroste zdravý a spokojený člověk s pevnými morálními zásadami. Ostatní je podružné.
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 23:45:59
Ano.
|
• |
16.9.2009 23:45:37
Jediným důvodem nemusí být stres. Někde se prostě projeví úbytek mateřského pudu, některé zvíře je moc cholerické... každý nemám předpoklady být dobrým rodičem, to je prostě fakt.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.