| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 380] Příspěvky 381390 z 648 [Dalších 258 >>]
Ananta
16.9.2009 22:37:48
Takže pořád nebereš v potaz to, že když já teď příspívám někomu na důchod, tak že pak i mě někdo na ten důchod něco přispěje? Jde taky o to kolik vyděláš ne? Jinak přispěje prodavačka s minimálním platem a s tím že strávila 8 let na mateřské a jinak někdo kdo pracuje celý život a má průměrný nebo nadprůměrný plat. Na důchod si sem i schopna ušetřit pod tím slamníkem.
Tvoje horší já
16.9.2009 22:37:00
Ale tyhle dávky dostávají opravdu jen ti nejchudší. Poměrně malá část populace, myslím.
Rosie
16.9.2009 22:36:34
No vidíš, já si na důchod nepřispívám, protože na to prostě nemáme. Díky nečekanému zhoršení manželova zdravotního stavu jsme se před lety dostali do vážných finančních potíží a pomoci jsme se nedovolali nikde. Už je to ale za námi. Jenže díky tomu, že jsme loni o pár stovek (!) překročili měsíční příjem, do kterého máš nárok na přídavky, tak od října máme po přídavcích. I když manžel šel díky krizi s platem dolů a mě spadl rodičák na polovinu, takže náš čistý měsíční příjem (v Praze) teď není ani 23tisíc. Zvládneme to nějak, fňukat nebudeme. Jen fakt nemáme z čeho si na důchod přispívat.
Tvoje horší já
16.9.2009 22:35:51
To tedy nevím, jestli by se počítalo oběma. Sylvie by to mohla vědět, ta je v tom dobrá.
16.9.2009 22:35:28
No dobře, že jo, ale když jsi doma, tak praxi tak nějak nevykonáváš ~d~ To odstupňování dle délky praxe by mělo zvýhodňovat zkušenější před méně zkušenými... jak k tomu holka s dlouhou praxí přijde, aby byla hodnocená stejně, jako ta, která celou dobu prakticky nevykonávala, ptž byla doma s dětma ~d~ (no, ten systém mi přijde nic moc... na druhou stranu nemusíš být ve státním a soukromý sektor na délku praxe nemusí brát ohledy)

MMCH třeba pro registraci sester se jako délka praxe počítá čistě jenom mateřská dovolená (tedy těch cca šest měsíců), rodičovská dovolená už ne.
adelaide k.
16.9.2009 22:35:08
HM na to nemusíš být samoživitelka, stačí mít vytíženého manžela a jen jedno dítě ~d~
Tajtrdlík
16.9.2009 22:35:02
Myslím právě ty přídavky na děti, příspěvky na bydlení apod.
16.9.2009 22:34:34
Myslím, že 6 let stačí. Já je ani nevyčerpala. Nakonec se mohou u dětí oba rodiče vystřídat a pak by se to počítalo oběma, ne? Takže teoreticky 2x6 let.
Tvoje horší já
16.9.2009 22:33:16
Ananto, a vtip je v tom, že ty děti pak přispívají všem. I těm, kteří nikoho nevychovali.
Ananta
16.9.2009 22:32:06
Jo myslím si to. Spíš by mi tedy přišlo lepší, aby jim ty děti pak něco přispívaly na důchod, když už je tedy museli vychovat a postarat se o ně.
[<<Předchozích 380] Příspěvky 381390 z 648 [Dalších 258 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.