Levandulka+3 |
20.9.2009 11:14:39
bez toho "třeba" za "viz.", je to přesná citace..
|
Levandulka+3 |
20.9.2009 11:12:21
Nezobecňuji já, ale statistiky...Třeba tady: "Věk a plodnost
Bohužel čas hraje proti naplnění rodičovství. Lidé mají dojem, že když se díky medicínskému pokroku a zdravému životnímu stylu zvyšuje věk dožití a zlepšuje se jejich zdravotní stav, kondice i vzhled, že se posunuje i biologická hranice pro rodičovství [4]. Ta se ovšem neposunuje. Věk ovlivňuje pravděpodobnost početí velmi výrazně u žen (některé zdroje mluví až o 20% poklesu fertility po třicítce, 50% poklesu po pětatřicítce a 95% poklesu po čtyřicítce [5]). U mužů se úroveň plodnosti spojuje především s jejich zdravotním stavem, i u nich se tedy plodnost s věkem snižuje [6] [7]. Odkládání otcovství znamená odkládání mateřství jejich partnerek a tím snižuje šance páru mít dítě. Biologicky daná, s věkem spojená snižující se schopnost otěhotnět a porodit zdravé dítě se odborně nazývá age-related infertility. (Věk není samozřejmě jediným faktorem snižujícím šance mít dítě. Existuje mnoho různých poruch plodnosti, nesouvisejících s věkem, jak u mužů tak u žen.) Vyšší věk neznamená jen nižší šance na otěhotnění, ale například také vyšší riziko těhotenských komplikací, porodu dětí s VVV [8][9] a potratu. Po sedmnácti letech došlo v ČR k zastavení počtu potratů – jejich počet byl stejný v roce 2006 jako 2005. Změnila se ale struktura potratů, klesl počet interrupcí a vzrostl počet samovolných potratů o 1,1 tisíce [1]. I to je důkaz dopadu odkládání rodičovství. Pomoc lidé hledají v reprodukční medicíně." (viz. třeba Individuální rizika odkládání rodičovství do vyššího věku; Sborník referátů z 15. celostátního kongresu k sexuální výchově, Pardubice 2007, http://209.85.129.132/search?q=cache:gU_WrBGKfg8J:www.planovanirodiny.cz/view.php%3Fcisloclanku%3D2008060201+tabulka+schopnosti+ot%C4%9Bhotn%C4%9Bt+v+z%C3%A1vislosti+na+v%C4%9Bku&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&client=firefox-a)...No a jak jsem psala, manžel se to učil už na medině..Jinak je samozřejmě fajn, že tvojí kamarádce se poštěstilo, všem to přeju. Ale není to zkrátka moc pravidlem.... |
Ika | (IP adresa 85.70.225.127) |
• |
20.9.2009 10:53:04
A k " dosud jsem si o rodinách s více dětmi myslela jen to, že jsou to rodiny s více dětmi".
No, tak právě proto jsem taky článek psala. Ono pro společnost je dost důležité, aby tyto rodiny byly (tedy pokud děti pouze nemají ale i se o ně dobře starají). Přesto jejich problémy jsou opomíjené, společnost, stejně jako ty, před nimi strká hlavu do písku - je to VÁŠ problém. A tak se pro tuto cestu rozhoduje míń lidí, než by bylo třeba. Můj článek byl o otevření tohoto témat. Ani ne o tom, jestli nás bude mít v důchodu kdo živit- protože tak, jak je to nastaveno ke krátkodobým cílům, společnost už nemá nějaký společný ideál, něco, pro co by se snažila udržela svoji kulturu. Takže kdovíjak to pak všechno bude. Historie se furt opakuje, holt se naučíš na stará kolena čínštinu, arabštinu nebo nějaký africký jazyk,případně to všechno, a přizpůsobíš se, ovšem, tak trochu pochybuju, zda budou mít nějaký důvod živit zhýčkané neproduktivní seniory, pro ně (tedy , já na rozdíl od tebe docela dovedu pochopit náhled druhého) prostě západní bezvěrce, kteří dosud žili na jejich úkor. Naši potomci budou těžce v menšině, to je fakt. Pak teprv - a nikoliv nyní - budou odměněni ti, kdo vychovali natolik schopné děti, kteří zavčas najdou uplatnění ve stabilnějších společnostech. |
& |
20.9.2009 10:36:13
Iko, mozna by ses mohla zamyslet nad vlastni vetou, ze "nekdo nedohledne dal nez na vlastni dvorek"...
Jinak se k tvemu dusevnimu prujmu nebudu vice vyjadrovat. |
Ika | (IP adresa 85.70.225.127) |
• |
20.9.2009 10:22:56
Jen do toho a naplno, doháníte zdárně právě to, co jsem čekala, že slíznu, a pořád to byla slabota.
Roztomilé poznámky o plynu, o pořízení si hafa dětí, o tom, že dobře se učící děti netvoří budoucnost národa a že jako rodič nedokážu zvážit nio (?) Páni, dosud jsem si nepřipadala zas tak neúspěšná! My už, holky,máme totiž čas piplání za sebou, tedˇuž je to o spíš o té úrodě. Ale taky teprve nyní mám čas na nějakou iniciativu, i když už to není kvůli mně, ale kvůli těm, spíš kvůli těm nastávajícím (pečujícím rodičům více dětí). Prý,co to dá učitelce práce se párat s individuálem. Proč by se s něčím měla párat, u dítěte, které látku umí a žádnou práci jí nedá?. Notabene když půjde o pár desetiminutových absencí do měsíce, kdekteré dítě jich zamešká mnohem více skrz marodění.Źe jde individuál vyběhat těžko, tak to právě by se mohlo změnit.( Ovšem soudná učitelka nad tímto mávne rukou a žádný ISP na to nepotřebuje, ovšem ne všechny jsou soudné, některé jsou hnidopišky jako vy. Takže - do houfu, občané! Jestli má tvá sestra pouze třetí dítě a ty dvě předchozí jsou už trochu samostatnější, proč by mělá žádat o individuál? Ten se ale může zhodit někomu, kdo ke školákům má novorozená dvojčata a do střediskové obce dvakrát přestupuje. Ovšem dál, než na vlastní dvorek už, děvčata, nedohlédnete. Předložte mi něco objektivního, třeba ty statistiky nehodovosti z MHD a pak se můžeme pobavit na rozumné úrovni. Invektivy s cílem shodit, tak ty neberu. Ujištuju, že se mne v nejmenším nedotýkají a že jste mne nepřesvědčily. Za mnou jsou leta praxe a dobře odvedené práce a ty jsou pro mou spokojenost rozhodující. Vaše štěkání mi na dobrém pocitu neubere ani kousek. A propos, máte doma mříže na oknech? Každoročně totiž v ČR vypadne z oken nejméně deset dětí a to je více, než jich zahyne nepřipoutáním v sedačkách. Takže - pokud nemáte mříže, jste u mne nezodpovědné osoby, co raději investují do kdečeho, jen ne do dětské bezpečnosti.Vždyt okno může otevřít někdo jiný, než vy, třeba i dítě samo. My bydlíme v přízemí )) Budu ráda, když ještě něco milého napíšete. ˇPropralo se tu kdeco i naprosto mimo, ale výron podobných duševních obsahů jsem tu v panoptiku furt postrádala. |
20.9.2009 9:24:29
Sama mám šest dětí a sedmé od manžela v péči a už jsem si zvykla na poznámky typu,to mají tolik dětí,aby je živily dávky apod.Ať zkusí někdo vyjít s rodičákem a přídavky-dohromady to u nás dělá kolem 10000Kč a to má být adekvátní náhrada platu.Ale co se týká škol,vstupů na veškeré akce,památky apod.,nikdy se nevejdem do rodinného vstupného a tak buď si děti zalosujou anebo budou sedět.Né,to byl jen vtip,zatím to řešíme tak,že k rodinné dokupujeme dětské navíc a pak výlet do ZOO apod vyjdou na 1000Kč.Nejstarší dvě děti 20 a 18 let už se s námi nikam nevypravují,tak mi zbývá zbylých pět dětiček,ale i tak je to náročné.A to ani nemluvím o cestování.Vážně uvažuji,jestli máme koupit rodinné auto-na to ale momentálně nejsou peníze nebo si mám udělat řidičák a budem jezdit dvěma.To se ale řádně prodraží.Jenom škola nám teď udělala řádný průvan v peněžence,máme 3školáky.Zbylé dvě to doženou plínama apod.A to ani nemluvím o tom,když marodí,jako třeba nyní.Od jednoho to mají za chvilku všichni a pak jsme tu jak na malém dětském oddělení.Nelituju ale toho,že je mám,sama jsem ze šesti dětí a vím že až do důchodu budu mít co dělat,postupně s odrůstáním budou přibývat vnoučata a tak mi ten koloběh půjde pořád dokola.Třeba se dočkám toho,že ve vládě dostanou rozum a dojde jim,že je lepší investovat do dětiček a né do aut-ty je v důchodu živit nebudou!!Zatím si přidávají na platech a rodinám s dětmi skrouhnou i to minimum,které berou.
A co se týká toho navrhovaného klubu pro rodiny s více dětmi,byla bych pro.Vážně uvažuju,že založím klub pro rodiny se čtyřmi a více dětmi.. |
Líza |
20.9.2009 8:11:30
Jako rodič nedokážeš zvážit vůbec nic, jak je vidět. Jinak je velmi snadno spočitatelné, kolik dětí ročně sedačky zachrání, na základě toho, že upoutání v autosedačce sedminásobně zvyšuje statistickou pravděpodobnost přežití autonehody (a bacha, to mluvím o přežití, takže to číslo by bylo ještě mnohem vyšší, pokud jde o přežití bez trvalých následků).
|
Líza |
20.9.2009 8:10:05
Individuální studijní plán kvůli tomu, že si naši pořídili hafo dětí a teď se neumějí zorganizovat? To myslíš, Iko, taky vážně???
|
Líza |
20.9.2009 8:08:46
HM, taková vyhláška díky bohu už dávno neplatí. Proč by mělo být nějaké dítě diskriminováno tím, že je legálně vystavováno nebezpečím, souvisejícím s jízdou bez autosedačky, jen proto, že je z velké rodiny???
|
& |
20.9.2009 7:49:36
Jeste teda, za KVALITNE VYCHOVAVANEHO dobre uciciho se jedince, ktery tvori budoucnost naroda - bys byla ocenena pred sedmdesati lety. Respektvive ti co tak necini by byli poslani do plynu...
ja vim, ze jsi to tak nemyslela, ale pri to pri cteni obou tvych prispevku napadlo. A uznvam, ze jsem ovlivnema mymi vlastnimi mindraky a boji.. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.