16.9.2009 21:28:50
To je nesmysl. Sobec hromadící majetek vychová opět jen sobce hromadícího majetek nebo ještě hůře sobce, který ten majetek rozfofruje.
Jedináčci mají často zase jedináčky a naopak děti z početnějších rodin mívají samy více potomků. Sama ze svého okolí mám tuto zkušenost. |
Tvoje horší já |
16.9.2009 21:27:51
No, je to možná zhruba tak, ale myslím si, že pouze jedno dítě už je překročením té rozumné hranice.
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 21:26:34
Bohužel, myslím, že do té doby tady zavedou na VŠ školné. Jsem si prakticky jistá.
Jinak, pamatuji si z diskuzí, že tvůj syn se narodil s postižením. Je mi to velmi líto a uznávám, že jakž takž zdravé děti (i naše děti mají různé menší zdravotní problémy) jsou požehnáním. |
madelaine |
16.9.2009 21:24:18
Jednoduše. Investice do jedináčka je sice riskantní, ale pokud vyjde, takový dobře zabezpečený a vzdělaný jedináček je velmi atraktivní pro druhé pohlaví a snadněji získá atraktivní, plodnou a věrnou partnerku.
Nemluvě o tom, že má lepší možnosti inseminovat další ženy. Jé, to si zas moralistky smlsnou, zkuste to brát s nadhledem, mluvím o biologické reprodukční úspěšnosti |
Tvoje horší já |
16.9.2009 21:22:50
Ne. Teď platíš jen současné důchodce. Na nikoho nevyděláváš.
Děti jiných budou v budoucnu vydělávat na tebe. Jinak, to že má někdo čtyři děti, neznamená, že stráví dvanáct let na mateřské. Ony se děti mohou taky rodit v kratších intervalech. Často taková matka nestráví doma víc než matka dvou dětí. |
Tvoje horší já |
16.9.2009 21:20:48
V postatě máš pravdu. Říká se tomu nějak jako K a R strategie, hodně potomstva a méně péče, nebo méně potomstva a více péče - nebo to pletu, sociologové?
Jenže problém je v tom, co je hodně a co je málo. Podle mě málo je dvě, tři, možná čtyři. Jedno dítě, to je velmi nejistá investice do potomstva. Plus, v okolí vidím, že jedináčci mají zase jedináčky, takže hordy vnoučat se nekonají. |
16.9.2009 21:13:41
Jak souvisí investice do dítěte s počtem vnoučat?
|
Hanka+2holky |
16.9.2009 21:10:51
|
Ananta |
16.9.2009 21:10:11
To nemyslíš vážně? Jako bezdětná s průměrným příjmem, bez toho že budu jako jiná žena se čtyřmi dětmi např. 4x3 roky na mateřské a tudíž neodvedu do státní kasy nic si na sebe nevydělám?
|
madelaine |
16.9.2009 21:03:41
To vůbec není nelogické uvažování. Hromadění majetku a lepší investice do jednoho dítěte mohou zvýšit reprodukční úspěšnost stejnou měrou jako rodičovství více dětí. Jedno dítě se stává bohatším, a tím mnohem pravděpodobněji přitažlivějším pro opačné pohlaví. Takové dítě pravděpodobněji přinese více vnoučat a pravnoučat než dítě, do kterého rodiče investují méně. Prostě vždy půjde o rovnováhu mezi kumulací zdrojů a plozením, a nalezení rovnováhy je věcí konkrétní rodiny, ne státu.
Fakt mně to přijde hloupé a nabubřelé, když si někdo, kdo má hodně dětí, myslí, že má správnější a zcela nesobecké hodnoty, a společnost by se mu měla pomalu klanět. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.