| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 450] Příspěvky 451460 z 648 [Dalších 188 >>]
&
16.9.2009 20:51:25
Jano, ja myslim ze mas chytre deti.. takze tu VS daji. Tzn. skolne tak do 24 plus zdravotni pojisteni...

Jinak ze mne mluvi prach sprosta zavist. Ja ci taky mit doma tri budouci danovy poplatniky. ~n~ ~n~ ~n~
I to velky auto bych si kvuli nim poridla, i vstupy na hrad zaplatila.
16.9.2009 20:50:36
Budilko, nemate chronicky nemocneho a vyklopite majlant za leky? Kolik asi, prosim Te?
ja chronicky lehce nemocna jsem, tak asi 800 Kc mesicne.
Skolstvi, teda pardon, psala jsi, ze mate oba VS, takze kolik jste hypoteticky usetrili na skolnem?
Kde mas jistotu, ze ti deti neodejdou pracovat jinam? Pak by ses duchodu vzdala?
A podileni se na duchodu? existuje vdovsky duchod, nebo uz ne?
Proboha. Me je 35, deti 12,7 a necely rok. 12 lete jsem neporodila, ani mi za nej neodectou duchod:))))neni moje, system vycucava jeji 30 leta matka, ktera se k decku nehlasi. To mi vadi, ale co nadelam. uz si vybehala invalidni duchod, v zivote nepracovala a bude uz jen vysavat system. Tohle bych zmenila nejdriv. Pak duchodovou reformu.
A k ziveni detmi v duchodu? ja myslim, ze mi treba pomuzou, udelaji rizek k obedu, ale sami budou mit starost se sebou, budou v produktivnim veku, treba budou chtit deti. Tezko potahnou svoje rodiny a rodice.
Hanka+2holky
16.9.2009 20:40:06
Tím myslím názor Aneky.
Tvoje horší já
16.9.2009 20:35:29
Pořád tvrdíš, že rodiče hodně ze systému dostanou zpět. Není to prostě tak hodně.
Asi tak.
Jinak uznávám, zdravotní péče je dobrá věc. I když i tak za léky vyklopíme majlant, a to nemáme žádného chronicky nemocného.
Ale školství - to si nemyslím, že by z něj rodiny s více dětmi nějak profitovaly. Školství je především zájem státu, jinak by ani povinná školní docházka nebyla zřízena.
&
16.9.2009 20:32:41
Co tim chces rict?
Tvoje horší já
16.9.2009 20:30:11
Znova opakuju,
co se týká nákladů, rodičům se vrací zhruba deset procent ve formě těch různých bonusů a úlev.
&
16.9.2009 20:24:59
Jano,
-souhlasim s podilenim se na manzelove duchodu
-souhlasim s odpisama za kazde dite
To mam taky, ale uz nemam rodicak

Jinak
ty pocitas s tim, ze tve deti zustanou v CR?
To uz ti vubec nepreji jiny duvod proc by nemeli platit dane.
Proc by moji rodice meli byt biti za to, ze jsme obe ze segrou mimo CR. Par let nepracujeme starame se o deti.

Soucasna podpora:
-ty jsi do 25 studovala za statni penize {to ma ten bez deti taky}
- plus 8,5 let rodicaku taky statni penize {to ten bez deti nema ten plati dane}
-tvoje tri deti dostanou vzdelani a lekarskou peci { na to taky prispiva ten bez deti}
- mas o neco driv narok na duchod {nevim jestli tohle se nezmenilo}
Me to prijde docela dobry
16.9.2009 20:22:55
Trochu zvlýáštní uvažování.

Samozřejmě je možné, že nějaký jedináček vydělá 10x víc než mé 4 děti dohromady. Ale daleko pravděpodobnější je, že 4 lidé vydělají 4x víc než jeden. Na dostatečně velkém vzorku lidí to platí v průměru vždy.

S tou zdravotní péčí je to obdobné. Čím víc lidí platí nákladnou péči jednoho nešťastníka, tím lépe. Tím nešťastníkem se může stát kdokoliv. Obrazně: Když onemocní jedináček, bude si to muset platit sám. Onemocní-li 1 ze 4 sourozenců, budou se na placení podílet 4.
dajmab
16.9.2009 20:11:09
Nevadí, tady přece neplatí kus za kus. Ten málodětný může vydělat 10 krát víc než moje potomstvo, stejně tak už mohou být změněny důchodové normy a každý si na svůj důchod bude muset spořit, taky co se týče čerpání zdravotní péče přece nikdy nevíš, kdo bude co potřebovat. Obecně nejvíc každý spotřebuje rok do své smrti (při požehnaném věku), tak mé děti prostě přijdou v součtu dráž, než rodiny s menším počtem členů...
16.9.2009 20:11:09
Naprosto s tebou souhlasím.

Každý by měl začít především u sebe. I s tou reprodukcí.
[<<Předchozích 450] Příspěvky 451460 z 648 [Dalších 188 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.