dajmab |
16.9.2009 19:51:45
Předem se omlouvám, diskusi jsem nečetla, tak se možná budu krýt s ostatními, ale nedá mi to a musím vložit i svůj názor, totiž že já NECHCI, aby nás stát podporoval. Mám 4 děti, ale byla to volba má a mého manžela, a myslím, že stát není dojná kráva, aby plnil funkci "rodiče", který financuje své dítě, když šláplo vedlo a zjistí, že přešvihlo svůj rozpočet. Není to jen o tom, že máme na děti "právo", ale i o naší zodpovědnosti. Kdybychom nesli rozumně následky svých voleb (i to, že mám víc dětí, je přece nějaká volba), tak by byly peníze na opravdové sociální programy pro ty potřebné - postižené, aspíky atd. A že mají být v autě autosedačky? No to je snad vtip! Když mám na auto, tak snad mám i na ty sedačky, ne? Dost mě tyhle úvahy štvou, každý čeká, že mu někdo jiný pomůže, ale jak se říká, každý svého štěstí strůjcem.
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 19:50:52
Ježkovy oči, to snad není možný.
Ještě jednou - co mi vadí, že důchodový systém, který přímo nahrává bezdětným a vlastně nepřímo nutí lidi, aby se chovali tržně a měli pokud možno co nejméně dětí, protože je to výhodné. To co chci - daňové úlevy a zvýhodnění pro rodiny s dětmi, plus společné zdanění rodin (Francie), také popřípadě společně vypočítané důchody manželů, aby ženy, které doma vychovávaly děti a pak brzy ovdověly, netrpěly v chudobě, ale mohly se podílet na důchodu svého manžela. Prostě prorodinnou politiku. |
16.9.2009 19:49:17
Odrozeno
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 19:47:28
Jenomže to ztěžuje.
|
16.9.2009 19:45:41
Na tuto pasáž jsem zapomněla. No...možná by měla autorka vyhledat odbornou pomoc.
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 19:45:28
A víš co, jdi se bodnout. Těch šest let se samozřejmě týká všech, nejen učitelek.
Jestli nemáš ráda učitelky, možná bys mohla hledat příčiny ve vlastní školní neúspěšnosti nebo tak nějak. |
16.9.2009 19:44:52
Co je na tom zvrhlého? Že chce někdo zázemí podle svého gusta? Někomu nevadí být v bytě dva plus jedna v pěti lidech, pro někoho je to nepředstavitelné.
Respekt lidi - a autorka příspěvku jen formulovala svou myšlenku. Toť vše. Jinak přiznávám, že jsem celkem povrchní a pohodlná bytost. Proč ne. |
šudla |
16.9.2009 19:42:05
Kočajdo, moje řeč. Přesně.
|
16.9.2009 19:41:50
Přijde mi na hlavu. Rodičům svého času dalo dost práce zajistit dobré zázemí mně i sourozenci - a to jsme ,,jen" dvě děti. Sobecká, malá rodina, že?
Podle mě si lidi pořizují děti hlavně pro sebe a je jen na nich, kolik si jich (plánovaně) pořídí. Nechci být za nelidu, ale článek se mi nelíbí. Autorku zjevně něco štve, tak si chtěla postěžovat...no, slabou chvilku má kde kdo, mě nevyjímaje. |
16.9.2009 19:39:18
Sorry, ale ty prostě furt fňukáš. My učitelky máme zaručený platový postup za odpracovaný léta, navrch se nám do tý doby počítá i rodičák a tobě je to pořád málo? Že jsi byla teda 8 nebo kolik let doma a šest z toho berou, jako kdybys pracovala a máš za to adekvátní platový postup? To je asi jeden z důvodů, proč lidi nemaj rádi učitelky.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.