| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 480] Příspěvky 481490 z 648 [Dalších 158 >>]
16.9.2009 19:38:06
Kačislavo, pokud jsi byla na mateřské jen rok a pak tě vyhodili, tak to asi nesouviselo moc s tím, že jsi byla na mateřské nebo kolik máš dětí. Pokud by o tebe stáli, rok by určitě počkali. Možná to byla jen záminka, nevím.

Záleží asi na oboru. Já se pohybuji ve zdravotnictví, kde ženy tvoří drtivou převahu, takže se s tím normálně počítá, že každá dříve či později půjde na mateřskou a nikomu se s tím nedělají nejmenší potíže. Jinak by ten špitál mohli zavřít. Taková je moje zkušenost, možná že jinde je to jinak. U nás jsem se nesetkala s tím, že by některou po mateřské nevzali zpátky projevila-li zájem, ať už se to týká, doktorek, sester či ošetřovatelek.
pivonka
16.9.2009 19:37:44
Kocajdo, spravne pises, me uplne zamrazilo, kdyz jsem Kacislavu cetla, snad to proboha vi???
jana38
16.9.2009 19:36:58
ty janno, ale já myslím, že tu nikdo nepsal, že by měl stát cosi dorovnávat, vždycky to bylo o daňových úlevách a odpisech, čímž by se automaticky zrušilo plození dětí na kšeft.
Já bych upřímně zrušila klidně i ten tříletej rodičák, stačilo by mi, že by si mě mohl manžel jako manželku v domácnosti odepsat z daní.~;)
jana38
16.9.2009 19:33:37
No Kačislavo, to že už nejsou v Evropě lidi mluvící jidiš, zatímco před válkou jich bylo spousta bych sem jako příklad přirozeného vymírání národů a kultur netahala, předpokládám, že máš tušení, proč už tu žádní nejsou a nebereš to jako něco, co by se mohlo klidně opakovat, že ne?
16.9.2009 19:32:35
Třeba platí vyšší daně, tudíž víc přispívá do toho systému.
Hanka+2holky
16.9.2009 19:30:56
Jo,a doufám,že třeba ještě jednou....Velké rodiny-zvlášť ty,co nefňukají,děti mají plánovitě-i s ohledem na starosti a osobní uskrovnění-prostě obdivuju.Kolega má 4,vyslechla jsem si od jedné známé,že nezodpovědnost-ale oni je chtěli,těšili se,žijí jinak-bez dovolených u moře,tak jak jim to vyhovuje.A tak je to se vším.Místo moře za rok,bych raděj jezdila s kočárem,což se ale neslučuje s představami mého muže.Dost naříkání z mé strany.Hlavně že ty dvě jsou!
Hanka+2holky
16.9.2009 19:24:04
Znám taky takové případy-přesně po třech letech děti,částečně jako řešení práce.
Hanka+2holky
16.9.2009 19:22:37
Vidím to stejně!
šudla
16.9.2009 19:22:21
Já jsem tak někde mezi.
Čekáme čtvrté, děti máme, protože jsme je chtěli.
Od nikoho nic nechci. Beru mateřskou, ta mi jednou skončí a doufám, že půjdu zase do práce. Na poloviční úvazek, protože na víc to nepůjde.
Vadí mi, že zrušili společné zdanění manželů. A vadí mi že nemůže být společný důchod. Je jasné, že toho vydělám daleko méně, než někdo kdo pracuje celý život, a kdybych nedejbože ovdověla, tak na tom budu asi opravdu bídně.
16.9.2009 19:22:16
Ale tohle není sociální stát (i když si tak říká). Tohle je možná kapitalistický stát, ale zurzeit spíš stát mafiánů, tunelářů a lhářů.
[<<Předchozích 480] Příspěvky 481490 z 648 [Dalších 158 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.