| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 530] Příspěvky 531540 z 648 [Dalších 108 >>]
marketa
(IP adresa 84.148.86.209)
  • 
16.9.2009 16:06:24
myslet si, ze kazdy sef to pochopi a u kazde prace je mozne si posunout poledni pauzu tak, jak se to zamestnanci hodi je naivni.
Ananta
16.9.2009 16:01:11
Souhlas. Když chce mít někdo 4 děti a jezdit autem a mít dovolenou v Karibiku, musí na to mít peníze, "stát" tu není od toho aby sponzoroval vyšší životní standard početnějších rodin, ale aby pomohl v případě krize.
Ananta
16.9.2009 15:59:05
Nějak to nechápu a kdo to má jako sponzorovat a podporovat?
16.9.2009 15:58:50
a uživíme je bez pomoci státu. V našem autě mají všechny děti autosedačky. V životě by mě nenapadlo je cpát do malého auta bez sedaček, to bychom raději jeli vlakem.

Mám za to, že počet dětí je spíše věc životního stylu a priorit než finanční situace. Znám spoustu rodin s více dětmi, finančně jsou na tom různě, ale všichni se o své děti starají ukázkově. Někdo jezdí na dovolenou do Karibiku a někdo pod stan na Mácháč. Někdo za oblečení pro děti ve značkových krámech utratí tisíce, jiný vystačí s použitými kousky ze sekáče. A neřekla bych, že zákonitě ti z první skupiny jsou šťastnější.

Příspěvky na vstupné do památek nebo na koupaliště je blbost. Nás třeba památky nebaví a koupeme se raději v rybníce.
Šešule
16.9.2009 15:50:18
Myslím, že většina žen má dětí, kolik má, protože jich prostě mít zrovna tolik chce. Řeči o ekonomických důvodech, dovolených, zajištění životní úrovně, nebo naopak o nesobeckosti a skromnosti, jsou taková racionalizace svého jednání pro okolí, nikoli skutečné důvody.
jana
(IP adresa 84.253.205.202)
  • 
16.9.2009 15:47:27
ti, co nemaji deti, nemaji zadne vydaje s nimi. Tudis si na SVUJ duchod maji z ceho nasporit.
16.9.2009 15:36:37
marketo, ale to je jasne, ze ojedinele to jde. Pokud to neni pravidlo nekolikrat tydne, tak podle me kazdy sef v praci pochopi a vyjde vstric.
tak pak nevim, v cem je problem. Obcasna nemoc je bezna zivotni situace a pokud nekdo nezvladne reseni takove standartni situace, tak nevim. Nektere maminky mi prijdou, ze ocekavaji dozivotni soucit a pochopeni a ohledy.
madelaine
16.9.2009 15:34:49
Podle jedné studie OECD jsou průměrné státní výdaje na jedno dítě téměř 3 miliony korun (odpisy na daních, školy…). Mě teda fakt netrápí, jestli moje děti jednou budou sponzorovat i bezdětné.
16.9.2009 15:31:54
Jano Budilko, neda mi to. Vek na rozeni deti je tak od 18 do 40, receno obecne. Tak neni nutne mit tri male deti po sobe. Dalsi vec, pises, ze mate oba VS, tak predpokladam, ze jste neplatili skolne,pokud nemate soukromou VS. A statni se zase plati z toho systemu, u ktereho se desis, ze ho budou jednou tvoje deti zivit na ukor bezdetnych.
Tak ja uz si prijdu jako exot. 3 deti, a zvladame i to ostatni, vydelat na ne, behem moji prvni matersky jsme postavili dum. nekdo se ohani autem, my koupili lehce ojete velke auto za slusne penize. Vic deti mit nechci, ale mam je proto, ze chci, ne proto, ze mi jednou vydelaji na duchod. na ten si nasporim. A od statu nic necekam.Aspon ne ted, kdyz jsem celkem zdrava a sobestacna. Tak me prijde, ze se spousta lidi rouha. Detem nekupujeme kraviny, dostanou hracky jen na Vanoce, spis jim investujeme a platime zazitky.
marketa
(IP adresa 84.148.86.209)
  • 
16.9.2009 15:31:27
to je prima, ze s tim nemas problem. ja kdyz jsem nemocna a mam 38 tak teda problem sakra mam. nastesti muj manzel dite do skolky odveze a pokud jsem nemocna tak se domluvi se sefem a misto aby mel poledni pauzu, priveze mi dite zpet, ale tohle stesti nema kazda a pak se proste muze stat, ze to obcas nevyjde. asi tak.
[<<Předchozích 530] Příspěvky 531540 z 648 [Dalších 108 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.