brzobohatka |
16.9.2009 14:46:20
jasně, to je druhá věc. já jsem přesně pro to, co říkáš, daňové úlevy a částečné úvazky. takhle to vypadá, že podporujeme jak ty, co mají děti pro ně samotné, tak ty, kteří toho zneužívají a děti mají, aby se vyhli práci.
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 14:44:56
Já jsem o autosedačkách nepsala.
Připadá mi rozumné používat je. Ale pokud považuješ to, když si stěžuji na systém, za typicky českou závist, tak si myslím, že nemáš pravdu. Ohrazuji se jenom proti donebevolající nespravedlnosti v podobě stávajícího důchodového systému. Na druhou stranu doufám, že se to brzy narovná, ať už volby vyhraje, kdo chce, protože pochopí, že jinak to prostě nepůjde. |
SnowWhite |
16.9.2009 14:41:55
To jsou mi proklamace! Tak ty děti neměj a nevychovávej pro tento stát budoucí daňové poplatníky - to je taky řešení. Nemám pocit, že máme mít děti kvůli tomu, co nám na ně kdo dá, ale proto, že je chceme . Cigoši mívaj děti účelově, u běžné české populace jsem se spíše setkala s jiným přístupem. Co se týče rodinného vstupného na kulturní památky, souhlasím, že by mohlo být nižší....pro každé další dítě jen symbolický poplatek nebo tak něco. Ale proč napadat autosedačky? Jen blázen je nepoužívá a nebo se cítí diskriminován zákonem, že je používat musí. Když mám víc dětí, koupím si větší auto. Naštěstí doby, kdy se nasmažilo na zadní sedadlo 5 dětí jsou tytam.
Za chvíli přijde někdo s argumentem, že když máš čtyři děti, musíš kupovat do školy čtyřikrát pastelky a musíš tudíž zaplatit víc než Kropáčková, která kupuje jen jedny. Mě se to zdá normální. Chtěla jsem mít tři děti, musím nakupovat pastelky třikrát. Pokud na to nemám, tak koupím třeba obyčejný, zatímco Kropáčková má dítě jedno a koupí mu třeba pastelky světélkující.... Neoporovnávejte furt, kdo má kolik . Jedná se o typickou českou vlastnost - chcípla nám koza, doufám, že sousedovi chcípnou hned dvě |
Tvoje horší já |
16.9.2009 14:40:30
To je něco jiného, ty už jsi globalizovaná, vykořeněná. Já ještě pevně vězím v rodné hroudě, v místech, které svýma rukama obdělávaly generace mých předků.
A mám pocit, že oni si zaslouží, aby ta jejich těžká práce nepřišla vniveč. Aby jejich geny existovaly dál v podobě dalších generací. Naprosto jistě vím, že by třeba moje babička, můj dědeček, prababičky, pradědečci atd. měli obrovskou radost z mých dětí. Jaký by měl jejich život smysl, kdyby jejich rod zanikl? Cítím to prostě jako jakousi povinnost - jít dál, mít děti, předat něco další generaci. Mohamed mi nevadí. Ani jeho jedenáct dětí. Ale chci, aby moje hejno pobíhalo vedle jeho. |
jája | (IP adresa 193.86.31.69) |
• |
16.9.2009 14:39:36
co je to za blbost ještě sem nikdy neviděla aby nějaké maminky posbirali celou vesnici dětí a zabraly tak celý autobus
a to že jezdí jen 1 autobus nebo dva za den to je výdobytek dnešního kapitalismu, dříve jezdilo na každkou vesnice několik autobusů nebo motorových vlaků za den |
16.9.2009 14:38:42
marketo ano, mam jednoho doma. Dnes odjizdel v pet.Ale tak neni problem vstat driv a doma si to zorganizovat. hele holky, neni to zas takovy problem.
ale proboha, treba skola a skolka mi prijdou jako instituce, kam se proste chodi vcas. |
brzobohatka |
16.9.2009 14:38:38
jojo, to jsem psala já. ale pochopila jsi to právě naopak. myslím tím, že to, co se děje na jednom konci planety (v této souvislosti vysoký populační přírůstek, např.Indie) se přímo dotýká i nás. tedy, pokud vím, že nám začíná být planeta těsná, neagituji za zvýšenou porodnost.
|
& |
16.9.2009 14:37:15
Co vim, urcite, tak Mohamed ma ty deti, protoze je chtel.
|
maja | (IP adresa 78.80.16.222) |
• |
16.9.2009 14:35:15
problém je také v tom, že oni se 3 sedačky vedle sebe např. do Fabie vůbec nevejdou a aut , kam se vejdou je opravdu minimum. Takže pokud 3 děti, tak auto jak hrom za x peněz....vůbec si nestěžuji, jen říkám, že se s tím musí počítat a myslet si , že odvezu 3 děti v sedačkách v tom samém autě jako 2 je nereálné
|
& |
16.9.2009 14:34:52
Jano,
me zas je putna jestli, populaci v Evrope tvori tvoje deti nebo jedenact dcer meho kamarada Mohameda. Ikdyz k tem holkam mam bliz a Mohamed se o ne stara vzorne. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.