Tvoje horší já |
16.9.2009 14:34:21
Promiň, ale vůbec nechápeš, v čem je problém.
Stát je prostě nucen porodnost podporovat, protože bez ní zanikne. Jistě, děti mají lidi pro sebe. Ale pro ten stát taky, ať už se nám to líbí, nebo ne. Nežijeme v anarchii, v žádném vakuu. Jsme všichni členy společnosti, která nějak funguje a ke svému fungování potřebuje, aby se děti rodily.¨ Když se tak neděje, je někde chyba. |
Moncaka |
16.9.2009 14:30:52
Víc dětí bylo, i v mé rodině babičky a dědečci byli tak z cca 5-9 dětí (přeživších). Moje maminka je z 5 dětí a táta ze 3, to už je poválečná generace.
Je pravda, že tehdy na počítač, televizi a pod. nebylo, ale ony ty přístroje také nebyly. Ona tehdy byla větší chudoba a na jídlo mnohdy nebylo ani pro 1 dítě, ale přesto jich měli víc. On taky důvod proč bylo tolik dětí není jen, že je chtěli. Jak mi babička později přiznala, že kdyby existovala rozumná antikoncepce, tak by 5 dětí nikdy neměla. To mne teda zklamalo, babička byla můj vzor. Ono tehdy bylo normální mít hodně dětí, dnes všichni považují za normální mít děti 2, ale z okolí mám pocit, že se číslo začíná přibližovat ke 3. Bohužel ne všichni, co děti chtějí mít je mají, příroda někdy nechce. |
Tvoje horší já |
16.9.2009 14:30:27
Ale kdo o to stojí? Proč radši nedají manželovi pořádné daňové úlevy a nedonutí zaměstnavatele k částečným úvazkům?
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 14:28:41
Psala jsi to ty - think globally, act locally?
Takže z toho mi vychází, že se mám chovat tak, jak je třeba tady. A u nás lidí ubývá. Přiznám se, že je mi docela ukradené, jestli vymřou Číňani nebo jich bude moc, ale docela mi vadí, pokud by měla zaniknout česká kultura. Fakt jo. |
brzobohatka |
16.9.2009 14:27:35
relativně štědrý je. nedávno tu proběhla diskuze, jakou máme u nás výhodu, že stát je ochotný proplácet tak dlouhou mateřskou dovolenou. například.
|
emika |
16.9.2009 14:26:58
Ano, společnost je nastavená na rodiny se dvěma dětmi. Já jako matka samoživitelka s jedním dítětem bych taky mohla říct, v českých marketech je těžké koupit balení masa pro jednoho dospělého a malé dítě nebo že mi v cestovce málokdy dají slevu na dovolenou, když jedeme jako 1 + 1.
|
16.9.2009 14:26:33
Proboha, co to je za argument! Cestovat mohou jen lidé max. po třech? My jsme zrovna skupina maminek (konkrétně 5 maminek a 11 dětí), které vyrážíme na výlety a pro zpestření jezdíme autobusem nebo vlakem a moc nás to baví.
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 14:26:10
Píšeš, že máš tři děti.
Já taky, a musím přiznat, že mi docela vadí, že ty děti budou jednou v důchodu platit těm, kteří nemají žádné děti nebo jen jedno. Protože důchodový systém je nespravedlivý. Nelze do něj přispět jinak než dětmi, ale nikdo k tomu nikoho nemotivuje. Mimochodem, to, co platíme, není žádné naše spoření (pokud si tedy neplatíte nějaké důchodové připojištění atd.), platíme jen současné důchody. Naše důchody budou platit jednou naše děti, pokud se tedy systém nezhroutí. A mě by nakonec nevadilo, kdyby se zhroutil, aspoň by moje děti nemusely doplácet na jiné. |
brzobohatka |
16.9.2009 14:23:27
rozhodně ne. jak jsem psala, nesoustředˇme se jen na naši malou republiku. celosvětově lidí neustále přibývá.
|
Tvoje horší já |
16.9.2009 14:23:07
To je moc hezké, že nespoléháš na stát.
Taky bych na něj radši nespoléhala a důchodový systém nechala zrušit. Protože děti, které vychováváme, budou jednou platit důchody i těm bezdětným. Kteří do výchovy dětí nic neinvestovali a ještě jim zbyly prostředky na spoření. Já osobně si na důchod nepřispořuji, aspoň zatím. Protože zatím všechny prostředky spolykala právě ta výchova dětí, hlavně tedy pobyty na rodičovské dovolené. Jinak, je moc hezké, když někdo vyznává individualismus, ale v tom případě by neměl profitovat na bonusech, které tento systém poskytuje. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.