| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 580] Příspěvky 581590 z 648 [Dalších 58 >>]
Ananta
16.9.2009 14:20:32
Víc dětí bylo, ale jak ty rodiny žili? Kdyby dnešní děti měly ten standard co dřív, tak jich uživíme taky dvakrát tolik.
Tvoje horší já
16.9.2009 14:20:28
V čem je sociální systém štědrý? K vícečetným rodinám?
Leda tak nějakým tím odečtem z daní.
Co si myslíte, že třeba naše rodina se třemi dětmi od státu dostává za bonusy? Vůbec nic, samozřejmě.

Leda pár tisíc za dítko ročně na daních. A vzhledem k tomu, že náklady na jedno dítě vyčíslil Český statistický úřad na zhruba 80 tisíc ročně, je to vážně směšná částka.
16.9.2009 14:19:36
Jano Budilko, jaka nespravedlnost? Nikdo nikoho nenuti mit deti. Ja nevim, ale prijde mi normalni, ze se o ne postaram a taky mi prijde normalni, ze si na duchod setrim uz od 25 let. Proste nespoleham na stat.
To je jako, kdyz zednik hejka, ze ma mene penez nez lekar. Proste rovnost ve vsem skoncila a je jasne, ze se tremi detmi nebudu kazdy rok letat na dovcu v lete a v zime jako ten, kdo ma dite jedno. Ale to si musi vsichni srovnat v hlave.
Stat by mel vice podporovat treba nemocne, zamestnanost matek atd., ale rodina se ma o dite postarat. A mam deti tri podotykam.
Tvoje horší já
16.9.2009 14:17:30
Bože.
Jsou to kupecké počty.

Porodnost potřebná k zachování populace je 2.1 (2.3, jak uvádí autorka, je pro ČR asi moc), myšleno na jednu ženu v plodném věku.
A loni, v době takzvaného babyboomu, byla u nás porodnost jen ani ne 1.5!!!!!
Znamená to zcela jasně, že se rodí méně lidí, než umírá. I když čísla mohou vypadat jinak, protože rodí početná generace a naopak umírá generace méně početná.
Výsledek je však alarmující. Nebo ne?
Tvoje horší já
16.9.2009 14:13:59
Toto se podle mě netýká výšky důchodu, týká se to jen platového postupu. Ale taky mě to naštvalo, hlavně kvůli tomu, že jsem na mateřské celkem strávila asi osm a půl roku, ale minimálně rok z toho byl nucený, protože jako učitelka jsem vždy musela nastoupit v září.~;((
Hana
(IP adresa 83.208.77.135)
  • 
16.9.2009 14:12:44
Tři děti mám a přesto se mně článek nezdá. Třeba úvaha, že když utrácím za věci pro děti, tak má stát víc peněz z DPH, než když to utratím za věci pro sebe, je pěkná blbost, DPH platím ze všeho! A na znevýhodnění nákupu cigaret a alkoholu už je myšleno spotřební daní.
Ale souhlasím, že společnost je nastavená na rodiny se dvěma dětmi - jak ty diskutované slevy, tak balení v obchodech - třeba filé po 4 ks, prostírání po 4 ks atd. Ale to už záleží na výrobcích, buď stojí i o moje prachy a udělá balení použitelné pro všechny, nebo půjdu jinam...
A k těm návštěvám památek - 1 - 2 hrady/zámky/muzea za sezónu jsou maximum, co si děti zvládnou zapamatovat, když je jich víc, tak se jim to stejně plete.
Tvoje horší já
16.9.2009 14:12:20
Je to nepochopení problému.
Stát málo podporuje rodiny s dětmi, naopak existující systém důchodového zabezpečení je přímo vysává.
Nejde o skuhrání či neskuhrání.
Jde o odstranění nespravedlností.
O to, že vychováváme lidi, kteří jednou budou daňoví poplatníci pro tento stát, a jsme za to biti.
Tvoje horší já
16.9.2009 14:09:38
Taky bych žádala tohle od Jany001 vysvětlit. Vůbec nechápu, kam míří.
Tvoje horší já
16.9.2009 14:07:57
Májo, s šesti lety rodičovské do důchodu nemáš pravdu, počítá se všechna.
Co se ale nepočítá, je praxe. To je těch šest let. A dost mě to nakrklo, když jsem to po třetím dítěti zjistila.
Aneka_
16.9.2009 14:05:58
Musí jít, bylo to svobodné rozhodnutí mít 1,2,3,4,5.... dětí a tak nezbývá, než přestat lkát a zařídit se podle toho svého rozhodnutí,že i když se dítě šprajcne, je nemocné, je třeba se pro něco vrátit, že i přesto budu v práci/ve škole/školce včas atd.
[<<Předchozích 580] Příspěvky 581590 z 648 [Dalších 58 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.