Teraza Horáková |
19.9.2009 22:36:14
Iko, pak by ses asi ve svých příspěvcích - včetně článků na hlavní stranu, měla vyjadřovat poněkud přesněji.
Protože ač s RADOSTÍ PODPOŘÍM MYŠLENKU, musím ji chápat. Takže buď je mnoho natvrdlých čtenářů, nebo článek zase až tak pochopitelný snadno nebyl. |
Ika, autorka | (IP adresa 85.70.225.127) |
• |
19.9.2009 22:31:41
Přesně o tom to bylo.
|
Hanka+2holky |
19.9.2009 22:28:01
Přesně,mám kamošku-první dítě v 41letech (tragicky jí zemřel předchozí partner),otěhotněla v pohodě,hned,porod-za 2,5hod.A další známá-pokusy od 27roků-už čtvrtý rok nic.Takže tak.
Já si přála být ve třiceti vdaná a těhotná-vyšlo mi to-vdaná jsem byla 7M,těhotná asi 8týdnů.První malá vyšla třetí měsíc,druhá hned-narodila se,když mi bylo 32 a 2M. |
Autorka, Ika | (IP adresa 85.70.225.127) |
• |
19.9.2009 22:16:24
Winky, ted jsem se docela zasmála. Dětí máme tedy poněkud více, než je tvá představa, navíc poněkud větší, než abychom nějaké čekali. A oba jsme slušně vydělávající rodiče - dalo by se říci "za vodou", navíc v profesích, za které se snad nemusíme stydět a kde se opravdu tvoří hodnoty. Že si děti zabezpečíme, te že se dobře přizpůsobíme současné by´t nevýhodné situaci, o to neměj péči. Článek byl přesně o tom, o čem je a tedy o stávajícím znevýhodnění rodin s více dětmi. Možní tak trochu donkichotský boj za ty z vás, kteří by nějaké to další dítě chtěli, - ale ... Byl to taky trochu průzkum veřejného mínění. Bohužel až na vyjímky lidé chápou věci šablonovitě a ideologicky. Místo toho, aby se snažili pochopit protistranu, naroubují si tam své prefabrikované představy o ní - no jako ty. Napadá mne, že podobně si lidé zjednodučují i politiku a proto jsme, tam, kde jsme.Myslím, že lidé s málo dětmi by mohli naslouchat těm s více dětmi, v čem mají problém, a ne hned na ně útočit a obvińovat je ze zištných cílů. A naopak. A možná, že by to mohlo být prospěšné pro všechny.
|
Tvoje horší já |
19.9.2009 22:08:55
Na odkazu, který vkládám, můžete najít dokument parlamentního výboru Evropského parlamentu o demografické budoucnosti Evropy. Plus odkazy na další zprávy a studie.
Jde o to, že pokud mají lidé zájem na tom, aby se Evropa zachovala v takové podobě, jakou ji známe, měly by se rodit děti, a to v míře nejméně 2,1 dítěte na jednu ženu v plodném věku. V současnosti připadá na každou ženu jen asi jedno dítě a něco málo. Nejenom naše vláda, všechny evropské vlády tohle vidí jako obrovský problém. Malá porodnost znamená nejen ohrožení důchodového systému v jeho současné podobě. Znamená i vážné problémy celé ekonomiky. Jen si o tom něco přečtěte. Nechápu, jak v tomto kontextu může někdo vidět matky více než dvou dětí jako nezodpovědné osoby nemyslící na budoucnost. Jinak, možnosti státu ovlivnit demografickou situaci jsou bohužel omezené. Jednak proto, že si v dnešní demokratické době nemůže dovolit do těchto vysoce intimních záležitostí lidem mluvit. A taky proto, že prostě na nějaké finanční pobídky nemá ani prostředky. Další otázkou ale je, jestli sebevětší finanční stimul vůbec může nějak podstatně ovlivnit reprodukční chování lidí. |
Ika | (IP adresa 85.70.225.127) |
• |
19.9.2009 21:52:50
Nejsi ale sama. Přešti si prosím aspoń závěr článku. Řeč je o tom, nebýt na tom bit, že mám více dětí. O žádné úlevy a nedejbože dary auž tedy vůbec ne těžení z dětí! Boha jeho! se nejedná.... Klub je navržen právě pro rodiše konzervativní - kteří si své děti i jejich vzdělání veskrze uživí.
S pozdravem Ika, autorka |
Ráchel, 3 děti |
19.9.2009 19:06:37
no, tolik hrubek a překlepů najednou jako v tvých příspěvcích se jen tak nevidí. a nesváděj to na hantec.
|
Ráchel, 3 děti |
19.9.2009 18:54:40
ano, musí se přizpůsobovat - dokud jsou v menšině - ne, že se chtějí přizpůsobovat. a o tom to právě je.
|
Ráchel, 3 děti |
19.9.2009 18:52:51
ano, máš pravdu. v muslimských zemích žijí křesťané. a jsou perzekvováni takovým způsobem, že se ti o tom ani nezdálo, včetně toho, že jsou zabíjeni, upalováni atd. V řadě těchto zemích, pokud muslim konvertuje ke křesťanství, znamená to, že ho zabije vlastní rodina. jenže to není něco, co by se u nás běžně objevovalo ve zprávách, že.
|
Pavla | (IP adresa 88.146.150.2) |
• |
19.9.2009 11:39:18
No, pisatelka asi čeká, že děti dostanou do školy asi zvláštní omluvenku pro pozdní příchody z důvodu vícedětné domácnosti. Nechápu, jak by jí v tomto případě měl pomoci stát, jestli jí dát automaticky chůvu nebo napsat omluvenku pro děti, že do školy a školky budou docházet až na devět.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.