marketa | (IP adresa 84.148.86.209) |
• |
16.9.2009 13:52:35
exituji i otcove, kteri jezdi na sluzebni cesty. prace jim zacina drive nez otevre skolka atd.
|
Winky | (IP adresa 81.25.21.1) |
• |
16.9.2009 13:51:35
Souhlasím. Počet dětí není odvislý od státních ani jiných "garancí" (které se mohou měnit co 4 roky, ba i častěji, že) ale pouze od rozhodnutí rodičů ne/mít tolik a tolik potomků, plus pak zdravotní ne/komplikace které jim to ne/umožní.
Myslím že autorka původně chtěla psát o jistém "házení klacků pod nohy", ale vzala to za nedobrý konec. Nebo možná má ještě malinké to třetí mimi a hormony plus rodinná prozatímní ještě nesouhra její pohodě nenahrávají. Na stát se bohužel nemůžete spolehnout v ničem, jednou rozhodnou tak, podruhé jinak. A to nemluvím o takových zemích jako např. Čína, kde byl (je?) limit jednoho dítěte na ženu - a to zcela vážně :-( to je teprv diskriminace.... I když kupříkladu konkrétně DPHčko mě taky neskutečně vytáčí, tohle kdo vymyslel tak měl za to dostat antinobelovku. Nebo třeba daň z prodeje nemovitostí. K jejímu získání nám nikdo nepomáhal, ale z prodeje jo to by chtěli hned něco. Jak za krále Klacka - desátky..... kdyby ten "král" byl aspoň jeden, a ne dva natvrdlý kohouti na jednom smetišti co si akorát dělají naschvály :-( pardon, to je OT. |
16.9.2009 13:51:13
Odklikla jsem to nechtěně dřív, ještě jsem chtěla dodat, že jsem podobnou bezohlednost, i když poctivě zaplacenou zažila 2x na dálkových linkách. V obou případech vykoupeno 35 místenek.
Jednou to byl školní výlet na 150 km dlouhé lince, která jezdí jednou ráno a jednou odpoledne. Projíždí řadou středně velkých měst napříč "hlavním přepravním proudům", takže je to pro většinu z těchto měst jediné vzájemné spojení. Podle toho je také využívána - většina lidí tam cestuje na vzdálenost tak 50-100 km a vystřídá se v tom autobuse přes 100 lidí. Co ti si měli počít? Řidič je musel brát na vlastní riziko na stání do uličky, i když to byl zájezdový autobus, který nemá místa k stání! Podruhé to byl skautský oddíl na "rychlíkové" lince cca 100 km, která jede většinu cesty po dálnici, takže lidi na stání nevzal. Jezdí sice cca jednou za hodinu, ale ani ten následující autobus není nafukovací. Nevím jak to vypadalo za tu hodinu, já tam byla hodně brzo, takže jsem se do toho autobusu dostala, ale po našem odjezdu zůstalo nástupiště plné lidí Takže sice chápu, že je nepříjemné platit někde i za předškoláky, ale jsem přesvědčená, že kdyby to bylo pro všechny děti do 6 let zadarmo, tak budou časté problémy, kdy výletníci budou zabírat místo těm, kteří cestovat opravdu nutně potřebují. |
borovice + 5 |
16.9.2009 13:50:13
Máme 4 děti, kdyby jsme neměli na to se o ně postarat, tak jsme si je nepořizovali. Do auta se nám vejdou, všechny mají autosedačky. Ty starší navštěvují kroužky jaké chtějí a kolik chtějí, přídavky už dooooooouho nedostáváme.
Štvě mě že část lidí si myslí že vícečetné rodiny se automaticky = sociální případy. že si děti pořizujeme kvůli sociálním dávkám, že se nám nechce pracovat apod. I když alespoň u nás v Praze se setkávám vesměs s pozitivními reakcemi na naší rodinu. To že vstupné rodinné je 2+2 nebo dokonce někde i 2+1 považuji za diskriminaci a štve mě to z principu. Ne proto že byl hrozný problém vytáhnout z peněženky o pár korun víc. že se do důchodu počítá jen 6 let rodičovské považuji rovněž za diskriminaci. I když mě se to netýká já jsem byla na rodičovské dovolené jen 3 roky, pracuji z domova. Myslím si že stát by měl zohlednit při vypočítávání důchodů, placení daní rodiče kteří si pořídí více dětí než je běžné, pracují a platí zdravotní a sociální pojištění. |
16.9.2009 13:42:18
No Petro Noemi - já myslím, že bylo. Moje babička byla z 9 dětí, dědeček z 8. Narodili se oba hned na počátku století (1903 a 1902), nejmladší babiččina sestra se za 2 týdny dožije 100 let, tedy je narozená 1909, nejstarší dítě z těch rodiny bylo narozeno 1888. V té době to bylo dost běžné, babi a děda měli oba to štěstí, že se dospělosti dožily celé jejich rodiny (tedy všichni sourozenci).
Jejich rodiče nebyli zrovna bohatí, ale ani žádné "socky". Jeden pradědeček byl dělník a jeho žena prala "lepším rodinám" - tedy patřili spíše k chudším, ale měli pravidelný příjem a všechny děti se vyučily řemeslu. Druhý pradědeček byl živnostník (krejčí) a tak na tom byli trochu lépe. Měl i dva učně a jednoho tovaryš. To už byla slušná dílna. Jeho paní nepracovala (tedy - hmmm - starala se o 15-ti členou rodinu - kromě dětí a muže i o jeho rodiče a ty dva učně - , vařila, pekla vše od chleba po nevím co, šila na děti, obhospodařovala zahradu, nakládala ovoce a zeleninu, chovala králíky, slepice.... a děti u všeho pomáhaly, každé mělo odmala své úkoly...). Dva synové dokonce vystudovali, ostatní děti šly na řemeslo (třeba ta nyní stoletá paní byla švadlena). Takže myslím si, že nemáš pravdu v tom, že početnější rodiny nebyly. Pokud neměla žena zdravotní potíže byla buď těhotná nebo kojící a za život "zvládla" cca 10 těhotenství. Je pravda, že mnohé "nedopadlo dobře", je pravda, že byla mnohem větší porodní a kojenecká úmrtnost, ale určitě před cca 100 lety byl průměr dětí na jednu rodinu mnohem vyšší než dnes. Já bych to tipla tak 4 děti. Třeba by se to někde dalo vyčíst.... Ale nevím kde. Simča |
16.9.2009 13:37:54
Zcela souhlasím a fandím vám. Právě - tři děti můžou žít na stejné úrovni jako jedno, ale postarat by se o to měli rodiče. Úlevy na daních vidím jako nejlepší řešení ze strany státu, podpoří vícedětné rodiny, pokud alespoň jeden rodič pracuje.
|
jana38 |
16.9.2009 13:30:35
janna, proč tak urážlivě? To jako by měli lidi s třeba dětma sedět doma na zadku a mělo by to tak být správěn? My máme tři děti a dopřávám jim tolik, kolik bych dopřávala jednomu, ale potíme u toho krev. Mimino chodí plavat, prostřední cvičit a do tanečního kroužku, nejstarší má angličtinu, hudebku, tanečák, plavání a přípravku do soukromý cizojazyčný školy. Pravda, musíme se uskrovnit jinde, třeba na oblečení a dovolenejch, ale slušný vzdělání jim zvládnem zajistit. Nicméně, kdyby stát zohlednil to, že místo cigaret a alkoholu utrácíme peníze za dětský zájmy a vzdělání, třeba právě tím odpočtem z daní, tak bych to chápala jako dobrou podporu rodin s dětma.
|
16.9.2009 13:29:40
Tak tady bych byla opatrná. Myslím, že kdyby bylo jízdné zdarma pro všechny děti do 6 let, tak z toho můžou být docela nepříjemnosti. Pak by se totiž běžně stávalo, že se dohodne parta mamin z nějaké zapadlé vesnice, posbírají ke svým dětem ještě děti příbuzných, sousedů a známých a pro povyražení na mateřské si udělají výlet, když to mají všechny ty děti zadarmo ... A ze zbývajících vesnic na trase se lidé nedostanou do práce, do škol, k doktorům ... protože ten autobus tam jede jeden - ráno do města a odpoledne zpátky.
|
madelaine |
16.9.2009 13:16:02
takhle hloupý článek jsem už dlouho nečetla |
Petra Neomi | (IP adresa 86.49.77.94) |
• |
16.9.2009 13:07:28
Jo, holka, pro konečné vítězství bílé rasy se holt musíš trochu uskromnit :)
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.