Ananta |
16.9.2009 12:58:14
Nemůžu s tím souhlasit, člověk si může dovolit tolik dětí kolik uživí. Pokud nemám na vstupné pro tři děti, budou mi muset stačit dvě. Trochu mi to vyznívá tak, že má někdo víc dětí kvůli tomu, aby zvyšoval populační křivku, čemuž ale vůbec nejsem ochotna věřit.
|
adelaide k. |
16.9.2009 12:51:39
Rapiti, je to tak, záleží na dopravci. U nás platím v "meziměstském" za jedno dítě skoro vždycky
|
Luckaaa |
16.9.2009 12:47:46
můžeš mi tohle vysvětlit ?
|
16.9.2009 12:45:26
Záleží určitě na řidiči autobusu a na společnosti, která tu linku provozuje. Ještě se mi nestalo, že bych platila za dítě mladší šesti let, zato se mi dostkrát stalo, že jsem neplatila za dítě do 8 let, řidič mávl rukou a řekl, ať si ty peníze necháme, až to dítě vyroste. Když jsme jeli s kamarádkama na výlet (6 matek, 12 dětí, 2 kočárky) tak jsme platily jen za dospělé. Prostě se potkávám spíš se vstřícným postojem a pochopením.
|
Luckaaa |
16.9.2009 12:41:45
no možá by nebylo špatné založit takový klub,který by dal do souvislostí potíže rodin s více dětmi.....a loboval za ně
nicméně rodinné vstupné myslím není otázkou parlamentu, ale marketingu.... s autosedačkama je potíž,ale myslím, že při dnešním provozu je nutná hlavně bezpečnost.... no myslím že jednou z podstatných věcí je stejně to abych našla na trhu práce takový úvazek abych bez problémů zvládala starost o .děti.... mám tři děti a rozhodnutí mít je nezáviselo na žádných pobídkách od státu, i když pak jeho zvíhodnění mi pak může přijít vhod, ale není to stát kdo nás pobídl mít tři děti... |
Radka/04/06+12/07 | (IP adresa 89.176.211.104) |
• |
16.9.2009 12:34:05
Sami máme dvě děti a o třetím uvažujeme, ale zároven s tím přemýšlíme i o koupi většího auta.....s ohledem na bezpečnost všech, nejen těch nejmenších! A to se nám do auta ty 3 autosedačky vejdou i ted, ale jsou tam jako sardinky. Takže podle mě není problém v tom, že je uzákoněno něco, co nejde splnit, ale v tom, že to někdo plnit ani nechce. Chápu, že každý na pořízení nového auta nemá peníze, ale zdraví a život přece stojí i za tu půjčku, ne?
|
Katka,kluci 7 a 10 | (IP adresa 62.77.127.230) |
• |
16.9.2009 12:29:43
Tohle je jednoduché, měli jsme to také tak a na schůzce rodičů jsme si odhlasovali, že raději budme platit dvojnásobek na dopravu, než autobus po třech dětech.Takže být vámi to prostě navrhnu na schůzce.Někdy si vedení školy myslí, že rodiče budou zásadně vždy pro nejlevnější variantu. Není tomu tak, je však třeba to ve škole dát najevo.
|
Katka,kluci 7 a 10 | (IP adresa 62.77.127.230) |
• |
16.9.2009 12:24:31
Též mě ty autosedačky dostaly. Do této pasáže jsem článek vnímala úplně klidně.
|
Aneka_ |
16.9.2009 12:23:20
Tři a více dětí mám, protože je chci mít, protože chci mnoho dětí, velkou rodinu, protože děti miluji a né proto, že eventuelně mohu děti vozit v autě jak se mi zachce a mám jiné výhody nebo nevýhody. Mám jedno dítě proto, že chci jen jedno a né proto, že se s ním snáž vejdu do auta či má nárok na vstupenku "dítě zdarma". Mám tolik dětí kolik chci bez ohledu na cokoli.
Je to podivné zamyšlení se nad systémem,zákony či zvýhodněními. Děti by neměly být plozeny a vychovávány na základě toho, jakých výhod a úlev se rodiče dočkají, ale proto, že je je rodiče chtějí a budou je milovat, protože to tak cítí bez ohledu na to, jak je nastaven se zákony náš stát. Ad sedačka - příjede mi to jako dobrý zákon - nehledě na fakt, že normální rodiče by vozili dítko/děti v sedačkách i bez zákona i okolo domu. Nechápu pozastavení se nad cenami a obdobným, vždyť životním cílem by nemělo být na dětech těžit, ale mít z nich radost. Chápu to sice, co tím "básník" chtěl říci, jedno by si ale"básník" měl uvědomit, že není to je o rodinách vícedětných - v podobné situaci se často ocitnou i monomatky. Náš systém není dobrý, ale domnívám se, že je ještě stále v mnoha ohledech štědrý a tolerantní - v porovnání s jinými zeměmi. Kdy si už lidé uvědomí, že děti mají hlavně a jen kvůli sobě - zkvůli ničemu jinému. |
16.9.2009 12:21:42
Asi tak.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.