| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 648 [Dalších 578 >>]
Pavla, tři děti
(IP adresa 88.146.150.2)
  • 
19.9.2009 11:09:32
No tak dává, je to jeho dobrá vůle... nechápu, proč si všichni myslí, že by automaticky museli dostat to a to a to... jen protože mají děti... v první řadě se mají postarat rodiče, jsou to přece jen dva zodpovědní dospělí jedinci... i když občas mám dojem, že je to spíš naopak... zejména, když jde např. o pár, kdy muž je na pracáku, už bez nároku na podporu, ovšem taková či maková práce mu nevoní, vstávat ráno v pět a nevydělávat zrovna miliony nebude, tak raději bude doma, žena buď taky bez práce nebo ještě nedostudovaná, případně čerstvě po škole, trvalý úvazek ještě ani nemá, třeba jen nějakou brigádu, a protože se jí do práce ani nechce, šup na mateřskou, a státe, postarej se... bohužel ve své práci jsem se setkala s tolika podobnými případy, že snad každá druhá velmi mladá rodina s dětmi mezi tyto případy patří... a samozřejmě očekávají, že je stát zaopatří tak, jak všichni ti ostatní, co pracují a pracovali a nestěžují si, protože oni sami se umí o sebe a svou rodinu postarat...
Pavla, tři děti
(IP adresa 88.146.150.2)
  • 
19.9.2009 10:33:52
A kolikrát ročně máš teplotu nad 38 stupňů? Jednou, dvakrát? Když to vezmu podle sebe, tak maximálně jednou za rok, jestli vůbec... a v tom případě se to dá určitě nějak zařídit, aby ti s dětmi pomohl jejich otec, pokud žijete spolu...
Jinak taky nechápu, proč si všichni myslí, že stát je kvočna a musí se postarat... nemusí, postarat bychom se měli hlavně my sami, když už se rozhodneme mít více dětí... sedmimístné auto se dá zánovní pořídit od 100 tisíc, nemusí se kupovat jen nové za milionek, a jinak u nás v domě třeba fungovala domluva tří maminek, že vždy po dvou dnech vede děti do stejné školky ona, pak druhá a pak třetí... a uvítaly jsme to všechny...
Vždycky se všechno dá vyřešit, jen to chce zapojit hlavu a občas i ruce, ale všechno jde...
Levandulka+3
19.9.2009 9:52:39
Jani, díky:-)!
Tvoje horší já
19.9.2009 8:31:04
Magdo, ty jsi opravdu strašně zaslepená.
Ekonomové a analytici jasně spočítali, že lidi s dětmi do systému přispívají víc. Chce to sečíst a porovnat.
Pokud jde o školství, je to asi na jinou debatu.
Tvoje horší já
19.9.2009 8:28:04
Něco tak neobyčejně sprostého a hloupého jsem tady už dlouho nečetla. Naopak - Lucko, fandím ti. Samozřejmě není pozdě na to učit se pracovat nebo dokonce pozdě na přispění do systému. Pokud si děti někdo pořídí později, holt je s nimi doma později.
Jinak - měla jsem to dost podobně - vysoká škola, taky filda (skončila jsem tedy ještě před 23. narozeninami, protože jsem jednak prošla osmiletou základkou, jednak jsem narozená na konci srpna a taky jsem byla pilná studentka a skončila během pěti let), pak rok a půl práce, ve 24 letech první dítě, pak v 26 druhé, dva roky částečný úvazek, necelý rok v práci, v 31 letech třetí dítě.
A vůbec nemám pocit, že bych byla lempl a flink.
Levandulka+3
18.9.2009 23:52:53
Prosííím~a~??? Já si na nic nestěžovala, jen jsem popisovala naši situaci......Nevím, proč bych se neměla po třicítce naučit pracovat - pracovala jsem při studiu, částečně při rodičovský na živnosťák, živí nás manžel, který odvádí daně docela vysoký....
Psala jsem hlavně o tom, že z biologického hlediska klesá po 30. roce věku šance otěhotnět a stoupá riziko vrozených vývojových vad, tak jsme se tomu chtěli vyvarovat...Nic víc v tom nehledej.....
Magda
(IP adresa 88.100.254.181)
  • 
18.9.2009 23:49:02
Do nebe volající nespravedlnost? A co ta nespravedlnost, že čerpáš na SVOJE děti rodičáky, zatímco bezdětní ne? Čerpáš na svoje děti zdravotní péči, kterou platí i bezdětní. A můžu pokračovat. Hořekují snad bezdětní, že přispívají na zdravotnictví/dosaď co chceš/ a vyčerpávají to cizí děti? Z daní bezdětných se hradí např. školství, které využívají ty tvoje děti, ačkoliv píšeš, že je to povinné a tak to stát asi nic nestojí, nobe co. Takoví poplatníci daní, kteří jdou do školy jen pro povinnost, hm, děkuju pěkně, ti toho do systému vrátí.
sovice
18.9.2009 23:14:32
Magdo,

nechceš si dát na hlavu mokrý hadr, uklidnit se a jít si lehnout? Nějak ti hrabe.
Magda
(IP adresa 88.100.254.181)
  • 
18.9.2009 23:02:35
Jo, tak už to chápu. Ještě na škole si nasekat kopu dětí a pak hejkat, že ti je nechce stát živit, zatímco ti bezdětní třicátníci by zasloužili daňové zatížení jako prase, že jo? Táhne ti na třicet a v životě si nepřeložila stéblo, hlavně, že si chytrá a máš dětí jako smetí. A co budeš dělat po mateřský? Nemáš pocit, že po třicítce se učit pracovat a konečně začít taky přispívat do systému je pozdě? No, hlavně, že vyčerpáno už máš předem.
18.9.2009 19:14:19
Protoze jsem Toho Praveho potkala ve 36 letech, dite mela ve 38, po trech mesicich od porodu zacala pracovat z domova, prarodice uz byli stari na hlidani a nekteri bydleli daleko od nas, partner uz mel velke dite z predchoziho manzelstvi, ktereho ho stalo a stale stoji hodne energie a penez - a tak nejak jsem mela pocit, ze dalsi dite bychom uz nezvladli ani psychicky ani fyzicky ani financne. A nechtela jsem riskovat zdravotni problemy dalsiho ditete kvuli svemu veku. Moje prvni dite je zdrave, krasne a vsestranne nadane. Ovsem ted si nekdy rikam, jak by bylo hezke mit takove deti DVE, ale k tomu jsem se mela rozhodnout mnohem driv.
Diskusi jsem jeste necetla, tak nevim, jestli to lidi maji podobne.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 648 [Dalších 578 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.