| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 648 [Dalších 568 >>]
18.9.2009 18:59:23
Ale pokud nejsou vysloveně vyhraněné nějakým směrem, tak by měly mít příležitost si ty věci vyzkoušet~g~, jestli by je bavily nebo ne - vím z vlastního dětství. Nikdo neříká, že vše musí dělat 8 a víc let. Tak to zkusí půl roku rok a uvidí se. Ale třeba ze sportu či z hudebky se ve škole k moc věcem nedostanou (aby se poznalo na co jsou talentovaní). A i rodiče s více dětmi by měli mít možnost aspoň ty nepředražené kroužky finančně utáhnout.~;(( Oni by si leckteří 12-14 letí klidně na ty své záliby i přivydělali, kdyby existovala ta možnost (znám ve svém okolí několik takových, kterým je fakt líto, že jim ještě není 15 a nemůžou na brigádu).~n~
18.9.2009 18:02:53
to by se mi taky líbilo~R^
wer
18.9.2009 17:41:51
když jdu s dětmi sama,často jsem vstupné řešila tak,že jsem nejstarší dítě prohlásila za dospěláka a šla na 2+2
18.9.2009 16:09:54
Místenka jde na naprostou většinu spojů koupit jen z výchozí zastávky! Co si mají počít lidi z následujících několika desítek zastávek? A na příměstské spoje (ale o těch se tu teď nebavíme) nejde koupit místenka vůbec! Takže drtivá většina těch, co jezdí meziměstskými spoji do práce, do škol, k doktorům, prostě musí doufat, že se vejdou, žádnou místenku si koupit nemůžou, i kdyby sebevíc chtěli!
Ani za totality, kdy všechno bylo jedno ČSAD a tudíž ta komunikace v některých případech fungovala podstatně lépe, nebylo samozřejmostí přistavit posilový autobus do 150 km vzdáleného města.
A fakt myslíš, že je nereálné si na 150 km zájezd sehnat autobus za 12 000 Kč?
štěpánka
(IP adresa 82.142.89.13)
  • 
18.9.2009 13:25:03
Blbosti pláčáš akorát Ty. Problém je v tom, že dopravce má nasadit 2 autobusy. Nevím, jak je to možné, ale před 20ti lety to bylo naproszto běžné. Když se vykoupil místenkový autobus, ČSAD dodala druhý. Proč to v dnešní přechnizované IT společnosti nejde, nechápu. Když místenka s jízdenkou stojí 150 kč jedna cesta tak si jistě nevyberu objednaný autobus, který je 2x tak drahý. Stále je levnější jet linkovým busem než objednávat autobus, který plně neobsadíš. A to ani neuvažuji "levné" dopravce , třeba SA. Bohužel je to i levnější než vlaky, navíc vlak všude nejezdí. Kdyby sis koupila místenku, tak nemusíš řešit, že se někam nevejdeš!!!
Mavis+1+1/2
(IP adresa 85.160.97.160)
  • 
18.9.2009 12:56:16
OK, měla jsem dát předplatila do uvozovek. Každopádně jsem na sociálním pojištění zaplatila dost a dost na to, abych nemusela mít pocit, že na mě někdo doplácí.
Jestli nechápeš, jak to myslím, což evidentně ne, tvůj problém.
Howg.
Zdenikova
18.9.2009 12:31:44
Máme tři děti, nečekám, že se všichni posadí na zadek jen proto, že mám dětí víc. Chtěla jsem je, tak se starám a živím jak nejlíp dovedu, nenapadlo mě, že se mám cítit znevýhodněná, takové starosti bych chtěla mít ;-)))) šťourat se v tom, že je vlastně všechno proti mě...mám víc dětí a nikdo na mě nebere ohled?? no ufff....

Je to celé takové blábolavé a ukňourané....stíháme, jezdíme MHD v pohodě, tři sedačky jsme do auta taky dali, staráme se, pracujeme...máme se fajn. Jo a rodinné vstupné taky využíváme a i kdyby nebylo tak holt platíme za všechny..co je na tom?
Levandulka+3
18.9.2009 12:04:38
No, ale to máš generaci o cca 10 let starší, pokud dobře počítám, maturovali jste zhruba v době sametové revoluce....Těch možností pak přecejen bylo o něco míň než za 10 let poté.....
Sylva2
(IP adresa 88.208.99.1)
  • 
18.9.2009 10:33:49
Já měla nedávno sraz 20 let po maturitě. V naší třídě 22 holek a 6 kluků. Jedna z holek je zatím bezdětná, ale doufá, že děti ještě stihne. Ale zase skoro polovina holek má už děti 3. Byla to třída z gymplu, skoro všichni mají nějakou kariéru. Kluci jsou dětní všichni kromě jednoho, jeden má zase už děti 4. Takže podle tohohle malého sociologického vzorku by to s porodností nemělo být tak špatné.
18.9.2009 10:05:35
z naší třídy šlo na VŠ pár lidí a pokud si dobře pamatuju, žádný extra "kariéristický" obor to nebyl. Z gymplu to nejspíš bude jiné, než z odborné SŠ.

Monty, obávám se, že dnes je "jiná doba" ~d~ Já chodila na střední zdrávku, od nás šlo na vejšku taky pár lidí, zpravidla na medicínu nebo na nástvbu na porodní asistentku (to tedy nebyla vejška, jenom další tuším dva roky specializačního studia).

Dneska už na střední škole zdravotní sestry nestudují, dneska maturita stačí akorát tak na zdravotnického asistenta. Což je u nás nový obor, něco mezi ošetřovatelkou a sestrou, moje nadřízená mi ani není schopná KONKRÉTNĚ vysvětlit, co tedy asistent může dělat, aniž bych za jeho chybu dostala po čuni já tak se asi není co divit, že naše ZA říkala, že od nich ze třídy šli na vejšku všichni... ona pracovala, ptž "byla blbá" (její slova) a neodvolala se proti nepřijetí... no, tak si něco odpracovala a šla studovat o rok později.

Asi to není ojedinělá uvědomělá třída, ptž na nedostatek ZA si stěžuje i vedení naší nemocnice a ministerstvo zdravotnictví hodlá ZA přejmenovat a zvýšit jim kompetence

Jinak pokud jsem si všimla, toho posunutí k vysokoškolskému studiu se netýká jenom zdravotních sester, ale i jiných oborů.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 648 [Dalších 568 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.