| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Halušky

V rodinách tzv. slovenských Romů snad nejrozšířenější jídlo. S bryndzou, se špekem, se zelím, s kuřetem, s taveným sýrem...
Halušky
Suroviny:300g polohrubé mouky • 1 vejce • sůl • zelí (půlka hlávkového nebo 400g kysaného) • 100g špeku (uzené slaniny) • 2 cibule
Postup:Do mísy dáme mouku, přidáme vajíčko a zředíme vodou. Osolíme. Rozmícháme na řidší těsto, které ale není tekuté. Do kastrolu dáme vařit vodu a když se vaří, protlačujeme nad kastrolem pomocí haluškovače kousky těsta a necháme je padat do vroucí vody. Vaříme asi 5 minut (halušky vyplavou).

Pokud máme hlávkové zelí, nakrájíme ho na kousíčky a osmažíme na cibuli. Na jiné pánvi osmahneme kostičky špeku.

Pokud máme zelí kysané, pouze si osmahneme kostičky špeku a na této pánvi pak kysané zelí po odlití šťávy prohřejeme.

Nyní vše promícháme a podáváme.

Varianta: Halušky promícháme se špekem a posypeme strouhanou brynzou.

Varianta 2: Ještě horké halušky promícháme s taveným sýrem. Čím vyšší obsah tuku, tím lépe se rozpustí

Varianta 3: Halušky podáváme s kuřetem na paprice.
Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:26.12.2008 3:48:25
Názory k receptu (1 názorů)
??? kuchař s velkou vařečkou 24.7.2014 22:12

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.