Suroviny: | 300 g polohrubé mouky • 30 g cukru • 3,5 dl mléka • 10 g drždí (1/4 kostky) • 30 g másla • 1 vejce |
---|---|
Postup: | Mouku nasypeme do mísy, trošku osolíme, oděláme důlek a do něho nalijeme trošku vlahého mléka. Osladíme, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Po vzejití přidáme zbylé mléko, vejce rozpuštěné máslo (pozor - ne horké!!!!). Vše smícháme a necháme na teplém místě kynout. Pokud máme čas, necháme těsto vykynout dvakrát, pak jsou lívance nadýchanější a jemnější. Vykynuté těsto lijeme na vymaštěný lívanečník a pečeme z obou stran.Na talíři potřeme povidly, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem a ozdobíme šlehačkou nebo potřeme marmeládou, rozmíchaným tvarohem nebo medem. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 2.2.2010 0:53:33 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.