Suroviny: | 400 g čočky • 8 bavorských klobás (nebo jiná uzenina) • 1 cibule • 2 mrkve (já dávám více) • 1 kousek celeru (můžeme přidat i petržel) • 2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje • 2 většín plátky slaniny nakrájené na nudličky • 1/2 lžičky sušeného tymiánu • 200 ml horkého zeleninového vývaru • sůl a pepř • 4m lříce 30% smetany |
---|---|
Postup: | 1) Čočku důkladně propláchneme a v čisté vodě ji necháme přes noc namočenou.2) Vodo slijeme a v nové čočku vaříme hodinu do změknutí.3) Rozpálíme gril a patnáct až dvacet minut grilujeme klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé.4) Mezitím nasekáme zeleninu na malé kousky.5) Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme slaninu a 2 minuty ji opékáme, přidáme kousky zeleniny a tymián.6) Za občasného míchání opékáme zhruba 8 minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout.7) Přilijeme vývar a vaříme 10 minut, dokud mrkev nezměkne.8) Přidáme uvařenu a okapanou čočku.9) Zahřejeme, osolomí a opepříme dle chuti a vmícháme smetanu.10) Podáváme s klobáskami.Dobrou chuť :-p |
Vložil: | Bajbojka Lövovi z Prahy |
Datum: | 6.4.2011 15:51:45 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.