Suroviny: | 800 g brambor • 160 g hrubé mouky • 60 g krupice • 1 vejce • sůl • 200-300 g vařeného uzeného masa • 80 g sádla nebo oleje • 2 cibule • Zelí: 600 g zelí • 1 cibule • olej • 1 jablko • cukr, ocet, sůl na dochucení |
---|---|
Postup: | Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme je na 12-16 dílků, ty roztlačíme v placičky, poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a uděláme knedlíky. Hned je zavaříme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, při tom je jednou obrátíme. Na talířích je omastíme cibulí osmaženou na tuku a doplníme čeveným nebo bílým zelím, příp. špenátem. řipravené těsto nenecháváme stát, protože by řídlo.Zelí: drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zelí nakrájené na tenké nudličky, trochu vody a dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme hrubě nastrouhané jablko, cukr, ocet, sůl a dohotovíme. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.8.2008 18:38:39 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.