Suroviny: | 500 g hladké mouky • sůl • 20 g droždí • lžíce rostlinného oleje • 4 dl vody • lžička cukru • tuk na smažení • kečup, sýr a česnek nebo marmeláda a tvaroh na obložení |
---|---|
Postup: | Do mísy nasypeme odvážené množství mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme část vody, cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylou vodu, lžíci oleje a sůl a zaděláme těsto. Necháme pod utěrkou asi půl hodiny kynout. Pak přeneseme na pomoučněný vál a rozdělíme na 8 dílků. Rukou těsto vytáhneme na placku velikosti pánvičky a smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku. Langoše podáváme horké, potířené třeným česnekem rozmíchaným v troše vlažné vody. Můžeme potřít kečupem a sypat strouhaným sýre. nebo můžeme servírovat nasladko s marmeládou či sypané pískovým cukrem a skořicí. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.8.2008 19:08:05 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.