Suroviny: | Na 4 porce: • 1 hrnek červené čočky • 1,5 hrnku vody na namočení • 1 mrkev • 1 menší cibule • 1/2 lžičky kurkumy • 1/2 lžičky koriandru • 1 ks bobkový list • 3 ks nového koření • 1 větvička tymiánu • 1 tobolka kardamonu • 1 - 2 lžíce mouky • 1 - 2 dl vývaru • 1 špetka mořské soli • cca 200 g sýra Koliba nebo Brynza |
---|---|
Postup: | Na lžíci oleje dáme jemně nakrájenou cibulku a koření (bobkový list, kurkumu, koriandr, nové koření, kardamon a tymián). Osmahneme, přidáme namočenou čočku a mrkev. Pokud ji budeme nechávat v jídle, nastrouháme ji nahrubo, pokud chceme mrkev vyndat, jen rozkrojíme na špalíky. Podusíme cca 10 minut, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme trochou vývaru, promícháme a povaříme do potřebné hustoty. Odstavíme, vyjmeme koření (bobkový list,nové koření, tymián, kardamon, případně mrkev) a podle chuti osolíme. Na talíři posypeme sýrem dle chuti. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 11.8.2014 21:44:32 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.