Suroviny: | Suroviny na noky: • • 200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal • • 300 ml vodyOstatní suroviny: • • 1 plechovka loupaných rajčat • • 100 g šunky (raději prosciutta) • • 50 g mladého sýra (ideálně Pecorino) • • 2-3 stroužky česneku • • 1 polévková lžíce sekané čerstvé bazalky • • ½ čajové lžíce sušeného oregana • • Pepř, sůl • |
---|---|
Postup: | Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat. Způsobů je celá řada, ale asi nejjednodušší je vyválet tenký váleček (cca 1 cm) a ten rozkrájet rovně nebo zešikma na menší kousky. Výsledné tvary vhodíme do vroucí vody asi na 5-6 min. Po vytažení necháme odkapat v cedníku.Na lžíci olivového oleje osmahneme na plátky nakrájený česnek, pak přidáme šunku na kostičky a na chviličku i sušené oregano. Na konec půjdou rajčata z konzervy, které společně s ostatními surovinami podusíme, aby se omáčka zredukovala. Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky. Omáčku smícháme s noky a bohatě posypeme strouhaným pecorinem. |
Vložil: | Nominal |
Datum: | 14.11.2015 17:07:03 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.