Suroviny: | Suroviny: • • 50 g nahřátého medu • • 2 vejce + 1 vejce na potření • • 125 g moučkového cukru • • 1 lžička perníkového koření • • špetka skořice • • 1 lžička holandského kakaa • • 1 lžička jedlé sody • • 360 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto • Bílková poleva: • • 150 g moučkového cukru • • 1 bílek • • pár kapek šťávy z citronu • |
---|---|
Postup: | 1) Smíchejte med s vejci a změklým máslem. Přidejte moučkový cukr, koření a kakao. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujte hladké těsto. To nechte zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout. 2) Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte libovolné tvary. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě při 180°C 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné. Cukr prosejte a vyšlehejte s bílkem a citronovou šťávou dohladka. Nechte pod mokrou utěrkou několik minut odležet. Polevu přendejte do zdobícího sáčku a ozdobte perníčky. |
Vložil: | Adeluš |
Datum: | 14.11.2016 16:08:05 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.