Suroviny: | Spotřeba na těsto: • 500 g polohrubá mouka • 30 g čerstvé droždí • 300 ml mléko • 1 žloutek • 1 vejce • 100 g rozpuštěné másloDále budeme potřebovat: • 1 vejce • 6 lžic krystalového cukru • 1 ks citron • 1 lžíce vanilkový cukr • 1 lžička skořice • 200 g mleté vlašské ořechy |
---|---|
Postup: | 6 vyšších plechovek od piva obalíme alobalem. Musíme pokrýt celý povrch! Každou plechovku obalenou alobalem potřeme olejem. Do mísy prosijeme mouku, do středu uděláme důlek a nalijeme tam teplé mléko. Rozdrobíme droždí a necháme 15 minut vyběhnout kvásek. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout 3/4 hodiny.Těsto rozválíme na velký plát o tloušťce cca 4 - 5 mm a nakrájíme na pásky. Ty natočíme na plechovky. Natočené těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a obalíme v ořechové drobence, kterou vytvoříme smícháním krystalového cukru s vanilkovým, mletými ořechy, skořicí a citrónovou kůrou.Trdelníky postavíme na plech a pečeme je při teplotě 200 stupňů cca 20-25 minut. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout. Plechovky vytahujeme z prochladných. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 20.1.2018 18:06:18 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.