| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Faláfel

Podle knihy "Kuchyně palestinských Arabů"
Suroviny:3 sklenice cizrny nebo sóje, popř. velkozrnného bobu • 1 velká cibule • 3-5 stroužků česneku • 1 svazeček zelené petrželové natě • 1 lžička mletého černého koření • 1 lžička mletého kmínu • 1 lžička muškátového oříšku • 1 lžička cayenského koření (popř. mleté červené papriky) • 2 vejce • 5 lžic strouhanky • Olej na smažení
Postup:Luštěninu namočíme přes noc do velkého množství vody (luštěnina svůj objem zvětší až trojnásobně). Luštěniny lze i zkombinovat, ale namočíme je odděleně. Slupky bobu odstraníme třením, popř. ošoupáním válečkem. Luštěninu umeleme společně s cibulí, česnekem a zelenou petrželovou natí. Osolíme, okořeníme, přidáme vejce, strouhanku, promícháme a necháme postát aspoň 1 hodinu.

V dlaních vytvarujeme malé karbanátky o průměru asi 5cm.

Smažíme ponořené v horkém oleji 3-4minuty dohněda a dokřupava.

Faláfel se konzumuje teplý i studený, nejlépe v arabském chlebu s nakrájenými rajčaty a kyselou okurkou (popř. míchaným zeleninovým salátem).
Vložil:

*Verča+2 tuleni

Adamek a Sarinka
Datum:23.9.2008 18:02:15
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.