Suroviny: | 3 sklenice cizrny nebo sóje, popř. velkozrnného bobu • 1 velká cibule • 3-5 stroužků česneku • 1 svazeček zelené petrželové natě • 1 lžička mletého černého koření • 1 lžička mletého kmínu • 1 lžička muškátového oříšku • 1 lžička cayenského koření (popř. mleté červené papriky) • 2 vejce • 5 lžic strouhanky • Olej na smažení |
---|---|
Postup: | Luštěninu namočíme přes noc do velkého množství vody (luštěnina svůj objem zvětší až trojnásobně). Luštěniny lze i zkombinovat, ale namočíme je odděleně. Slupky bobu odstraníme třením, popř. ošoupáním válečkem. Luštěninu umeleme společně s cibulí, česnekem a zelenou petrželovou natí. Osolíme, okořeníme, přidáme vejce, strouhanku, promícháme a necháme postát aspoň 1 hodinu.V dlaních vytvarujeme malé karbanátky o průměru asi 5cm. Smažíme ponořené v horkém oleji 3-4minuty dohněda a dokřupava.Faláfel se konzumuje teplý i studený, nejlépe v arabském chlebu s nakrájenými rajčaty a kyselou okurkou (popř. míchaným zeleninovým salátem). |
Vložil: | Verča+2 tuleni Adamek a Sarinka |
Datum: | 23.9.2008 18:02:15 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.