| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Čočkové rizoto

Podle knihy "Kuchyně palestinských Arabů".
Jednoduché a chutné.
Suroviny:2 sklenice čočky • 2 sklenice rýže • ¾ sklenice oleje • 3-4 cibule • voda (nebo masový či zeleninový vývar) • sůl • 1 lžička koření bharát (směs 7 koření – muškát. oříšek, hřebíček, pepř, bílý pepř, skořice, římský kmín ‘kammún‘, kari, lze přidat sladkou mletou papriku, popř. jiné koření)
Postup:Přebranou a omytou čočku (namočenou ve studené vodě na 2 hodiny) uvaříme ve vodě. Vodu slijeme.

Přebranou rýži osmažíme za stálého míchání na 2 lžících oleje 2-3 minuty.

Přidáme čočku, osolíme, okořeníme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem (masovým nebo zeleninovým), aby hladina byla 2cm nad povrchem rýže a promícháme.

Teplotu zmírníme a dusíme 20-25minut, až se všechna voda vsákne do rýže.

Cibuli nakrájíme na silnější nudličky a na oleji opečeme do červenohněda.

Hotové rizoto dáme na mísu a posypeme opečenou cibulí.

Podáváme s různými saláty nebo jen s jogurtem (který můžeme dochutit solí a česnekem), popř. kyselou smetanou.

Pozn.: Místo rýže lze použít burghol.
Vložil:

*Verča+2 tuleni

Adamek a Sarinka
Datum:23.9.2008 18:05:37
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.