| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

OD SOCIALISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ KE VZDĚLÁVACÍM ÚČTŮM, David SOUČEK, Bulletin OI č. 42 únor 1995

Popis:Publikovaný příspěvek byl autorem přednesen na mezinárodní konferenci věnované svobodné volbě vzdělávacích cest, kterou uspořádal Občanský institut. Myšlence vzdělávacích kuponů jako prostředku ke skutečné svobodě volby ve školství je už skoro 40 let.
Bližší informace:Pokud nemá myšlenka vzdělávacích kuponů zcela zapadnout nebo se stát jen historickou kuriozitou, musíme se snažit hledat takové postupy při jejím prosazování a zavádění, které budou méně radikální a zlomové než ty dosavadní. Přitom by měly více respektovat výchozí stav systému financování školství a dát všem - tedy státní správě, pedagogické, rodičovské i té nejširší veřejnosti - dostatek času, aby si na změny, které jsou se zavedením vzdělávacích kuponů spojené, postupně zvykli. Ve svém příspěvku bych chtěl v krátkosti představit návrh takového postupu i to, jak se ho daří uskutečňovat v rámci změn systému financování základního a středního školství v České republice.
WWW:http://www.volny.cz/petr.imlauf/OI/BULL42.HTM

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.