24.5.2012 10:33:00 Jája
Re: co nás v ČR zatím nenapadlo
Killi, já bych řekla, že to přesně zapadá do současného trendu: mámě nějaký odpad a potřebujeme se ho zbavit. Tak nejlépe přesvědčíme lidi, že ten odpad je vlastně vysoce zdravá a nejlépe makrobiotická potravina. Přirazíme na to cenu, která vysoce převyšuje cenu původní (a prý drahé suroviny) a prodáme odpad, kterého se potřebujeme zbavit.
Příklady:
energetický drink ze syrovátky,
podmáslí (je odpadem po výrobě másla),
nízkotučný jogurt (z másla jsme získali všechno, co se dalo, a protože v tom už nejsou žádné vitamíny, tak je tam uměle narveme, a protože je to řídké, vycpeme to modifikovaným škrobem nebo želatinou. Želatina je dobrá na klouby, že),
šrot (narveme ho do pečiva, jsou v tom přece balastní látky a ty čistí střeva. Aby mělo pečivo nějakou chuť, narveme do toho chemikálie),
uzeniny - o tom, co obsahují, se radši nebudu rozepisovat, abych si nepoblila monitor.
Pokud chcete více, přečtěte si třeba knihu Doba jedová, už vyšel druhý díl. Výživné čtení!
Odpovědět