11.8.2006 15:55:59 Jája
Re: Autocenzura
Salmonela je na každém vejci, protože ji má slepice v kloace. Pokud vejce rozklepnete, VŽDYCKY se Vám pár salmonel dostane do jídla. Jenže lidi nechytnou salmonelu většinou z vejce, ale třeba z nedopečeného kuřete, z majonézy, která se dělala včera apod., tedy z potravin, ve kterých se ta salmonela měla čas pomnožit. Pochybuju, že v syrovém těstě je tolik salmonel, že to dítě ohrozí. To jen tak na okraj.
A ještě dodatek: nikdo z Vás jako současných matek nikdy jako dítě neochutnával mamce třené těsto, ještě syrové a přímo z mísy? My ho jednou s dcerou vyjedly ze šlehače až na dno, jak nám zachutnalo! Je to pochoutka. Kdybych se měla bát, že se nakazím salmonelou nebo jinou chorobou, nesměla bych jíst, pít a ani dýchat.
Odpovědět