Tulačko
UHT je tuším něco jiného, než pasterizece. Pasterizované (ohřev na 60 st. Celsia) musí být každé mléko, které se dostane do obchodu. To jsou ta "sáčková" či "lahvová" mléka, která známe před revolucí. Ta co ještě dokáží zkvasit, prostě ještě trochu živá mléka.
UHT-to bych kecela, kdybych tvrdila co to přesně je, rozhodně to bude něco jiného, než pasterizace, a ikdyž jde o fyzikální jev, jak píšeš, tou teplotou (nad 60 st.) to změní i chemická struktura. Ztratí to, co si na mléku ceníme nejvíce. A vápník to není! Fáma, že z mléka dostanete do těla vápník, je doufám dávno překonána. Lidské tělo z kravského mléka není schopno vápník přijmout a zpracovat. Daleko lepší zdroj je zelenina.
Taď se na mě sesype spousta lidí co kacám za blbosti (už to znám), tak si ještě přisadím, jestli di myslíte, že špenát obsahuje velké množství železa...tak se nemáme o čem bavit. Jsem ve špatné diskusi.
Odpovědět