4.4.2010 19:39:52 Limai
Re: Stáňo
nastrouhám si nahrubo mrkev.Strouhám v robotu,protože ji dělám z několika kil a na struhadle bych to dělala dva dny.Dělám ji ve velikánském hrnci,ale v podstatě ji ze všeho nejdříve restuju na oleji,potom podlévám vodou,pouze po troškách,aby se dusila,a promíchávám.Když mrkev trochu změkne,přidám lisovaný česnek,nové koření,bobkový list a dusím,dokud nemá kašovitou konzistenci,ale ne zas aby byla jak bláto.Pak přidám masox,rozpustím ho,tymián,zázvor,kmín,pepř,špetku provensálského koření,špetku bazalky,a jemně zapráším moukou.Cukr nedávám,nepatrně ji přikyseluji octem.Pokud si vzpomenu ještě na něco,doplním,probudil se syn a dožaduje se večeře.
Odpovědět