21.12.2010 0:14:33 Teraza Horáková
Re: Jaky je pro vas ten nej kapr a salat
Uvařené brambory promačkám - my rádi najemno, takže opravdu na malé kousky, kyselé okurky, cibuli najemno - s tou to nepřehnat - 3 na lavor stačí.
mrkev, petržel uvařím s vajíčky - mrkev, petržel i vajíčka (vajíček na lavor salátu tak 10, mrkev 1 velká nebo 2 malé, petržel totéž, celer taky můžeme) strouhám, šunkový salám vcelku na malé kostičky tak 40 dkg
pepř, sůl, majolku, trochu hořčice, citronovou šťávu, malou lžičku cukru
promíchat, netřepat

) a je to. Majolku dělám doma, ale i kupovaná je v pohodě. Takže je to spíš klasický než neklasický asi.
Co se kapra týče - nic zvláštního, nekupujeme tzv. bahňáky, ani moc velké kapry. Necháváme zabít a vykuchat, ale hlavu a mlíčí si beru na polévku.
Necháme přes noc vymáchat ve vodě, druhý den porcujeme. Klasicky obalujeme, bez citronu, čehokoliv - vymáchání většinou stačí. Já kapra nejím, rodině chutná.
Děláme ještě vinnou klobásu a řízky kuřecí i vepřové.
Odpovědět