5.10.2011 15:51:39 Žluťásek.
Re: Margarín ve školce
Margaríny u nás nejíme, zdravé mi nepřipadají, ale už si napamatuju chemické podrobnosti, tak to tady nechci rozebírat.
K roztírání- stačí buď nechat nějakou dobu při pokojové teplotě (my máme velkou spotřebu tak načaté máslo už do chladu vůbec nedávám) a kdyby chtěl někdo něco (není to teda tip pro školky) co se dobře roztírá a je to zdravé, tak jde máslo nechat hodně povolit- třeba i trochu zahřát např. na plotýnce po vypnutí sporáku nebo i jen tak v pokoji, pokud je zrovna dost teplo, přilít olej a rozmíchat- vidličkou, možná by šel použít i nějaký přístroj, aby to bylo rychlejší, já používám vidličku. Pak se to vrátí do lednice a je to moc dobrý. Dají se do toho rovnou přidat třeba bylinky, když je zrovna chuť.
Omlouvám se za odbočení od tématu.
Do školky naše děti nechoděj, ale kdyby chodily, přimlouvala bych se taky za máslo.
Odpovědět