Re: espreso,kapslové systémy
Babo jago, nespresso už je v úplně jiné cenové hladině :-(
A ohledně tlaku - ano, to co píšeš je pravda - ovšem něco si o tom přečti na netu - tlak je důležitý u normálních kávovarů, ne u kapslových - kdybych do kapslového šlo 15 barů tak to vybouchne celé. A tassimo finguje na jiném principu než DG - pila jsem kávu z obého a našlehané byly naprosto srovnatelně. Nám ale doma chutná více káva Nescafe, takže chuťově je pro nás DG lepší - čokoládu má ale zase lepší Tassimo.
Kopíruji z e-mimina:
u těchto přístrojů není tlak až tak rozhodující, protože to nejsou klasický pressa, ale výrobníky kávy. Tady se tlak tvoří uvnitř kapsle. U DG je to jen marketingový tah. Navic tlak je měřenej na výstupu z čerpadla a tam to nemá přímej vliv na tlak v kapsli. Dovedete si představit, co by to udělalo s plastovou kapslí kdyby jste do ní pustili tlak 15 barů
Odpovědět