9.5.2012 11:54:22 Žluťásek.
Re: Nepasterizované mléko v těhotenství
Jogurt je pasterizovanej snad skoro vždy, protože se musí vybít všechno co tam je, aby se dobře chytly jogurtový bakterie. Respektive, obyčejně se to tak dělá. Je možný, že někdo nepasterizuje, ale ty špatný bakterie se pak stejně vesměs vytlačej těma správnejma.
Tak je to i u sýrů, když se dělá nepasterizovanej, tak se tam musí dát kultury (když někdo prodává, tak kultury v naprosté většině používá), které zase zabraňují pomnožení patogenů.
Další věc- pokud dodržujou pravidelný vyšetření koz na zoonózy, tak je možnost přenosu nějaké choroby minimální.
Já bych tyto výrobky asi preventivně vynechala, ale na druhou stranu- když už- neděsila bych se. Listerioza se dá chytit i z jídla ze supermarketu.
Odpovědět