31.1.2014 14:26:07 Etea
Re: Odšťavňovač - máte, používáte, a jaký?
Mám tenhle a moje máma nějaký obyčejný, resp. mnohem levnější, kvalita odšťavnění je naprosto stejná, můj je o něco tišší a o trošku líp se myje, jinak je vše srovnatelné a rozdíl v pořizovací ceně byl asi čtyři tisíce, tak nevím... Většinu roku mně stojí ve skříni, děti ovoce i zeleninu jedí syrovou bez potřeby vytváření šťáv a pijí nejraději vodu. Doporučuji tedy zvážit, jestli jste skutečně takoví šťávomilové.
Jablka moštujeme v moštárně, protože to množství by s odšťavňovačem byl zabiják, a šťávu konzervujeme. Teď si uvědomuji, že používáme odšťavňovač na meruňky, vytvoří se taková spíše dřeň a tu pak konzervujeme. Rybíz, angrešt a jostu děláme spíš klasicky pasírováním (po povaření, děláme z nich sirup), oba odšťavňovače se hodně ucpávají, je to o nervy.
Odpovědět