Re: Kde vidíte díru na trhu, baví třeba někoho péct krásné cukrářské výrobky ?
Jistě že můžu být konkrétní.Když nyní vynechám ty hnusné umělé průmyslově vyráběné,které se běžně používají pro výrobu dortů(všelijaké směsi,emulgátory,umělé tuky,jedlé papíry,chuťově odporné hmoty na ozdoby apod.,protože z toho všeho se samozřejmě dorty dělají),tak mluvím o tom,že si např.na dort dám minimálně čtyřicetiprocentní poctivou šlehačku,a ne šlehačku z nějaké ropy,ve které je spousta jiných srágor a která má se šlehačkou společný jedině tak ten název.Stejně tak máslo,kdy si koupím opravdové máslo minimálně za padesát korun a ne nějaký umělý tuk za patnáct Kč.Stejně tak nebudu dělat šizené těsto na dort,které budu vyhánět nějakýma kypřícíma přísadama a dávat do něj kdoví co,jen aby se mi povedl nějaký korpus,který pak oplácám krémem z toho ztuženýho umělýho tuku,ale udělám poctivý piškot,na který padne kupa vajec.A ne že na korpus dám tři vejce a pak budu zbytek dohánět hromadou jiných surovin,aby mi to na nějaký korpus vydalo.Třeba dneska jdu dělat narozeninový dort dceři a na ten největší kulatý korpus mi padne nejméně 12 vajec.A tak bych mohla pokračovat dál a dál,co se týká surovin.Ale aby sis to zase nevztáhla na sebe,jak,píšu to o pečení dirtů všeobecně,neříkám,že takhle pečeš zrovna ty konkrétně.Já nevím jak pečeš ty nebo jiní,ale ten,kdo peče z poctivých surovin,nemůže mít náklady na dort dvě stovky.Když vezmu pouze toho harlekýna,kterého jsem dělala před pár dny,tak jedna čtyřicetiprocentní šlehačka na něj nestačí,musíš mít alespoň tři bílé a tři pařížské,protože když ji našleháš,je jí málo.Dobrá,i kdybych počítala pouze dvě,tak za čtyři tyto šlehačky to máš v průměru 160 Kč,protože tahle šlehačka stojí čtyřicet kaček plus mínus.A kde máš ostatní náklady a suroviny?Vejce,kakao,mouku,cukr,vodu,energie,práci......když se tím živíš,tak do toho ještě musíš započítat případnou dopravu,pojistné,daně,pečicí papír,u jiných dortů nějaké opotřebení pomůceka další a další.....Náklady nejsou jenom suroviny,ze kterých pečeš.Tak jak potom někdo může chtít poctivý dort za dvě stovky,nechápu.Česká mentalita,dejte nám zadarmo.Jo,ty hnusný umělý bych fakt brala zadara,protože ty nestojí ani za deset kaček.A harlekýn byl pouze jeden příklad za všechny.Spočítej si náklady třeba na nepečený dort nebo na jakýkoli jiný.Na potahovaný,nad kterým se tady všichni tak ošklíbají.A nemůžeš se dostat na dvě tři stovky ani omylem.To se dostaneš jedině tak s nějakým prachobyčejným suchým korpusem,který se jen tak podmázne,aby se neřeklo.A nevztahuj to prosím tě zase konkrétně na tvoji osobu,jo?Prostě upéct DOBRÝ A POCTIVÝ dort za dvě kila fakt nejde.Zeptej se jakékoli cukrářky,co takové dorty peče.Asi by si klepala na hlavu(mimochodem dvě cukrářky doma máme).
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.