14.12.2014 20:04:06 Vítr z hor
Re: vánoční menu: kapr a srna
U nas uz se leta vsichni hoste shodnou maximalne na dezertu, takze se vyrabi nekolik linii jidel, ktere se propletaji podle toho, kdo na co dostane aktualne chut, nebo co v ramci sve subjektivni liturgie uznava. Kazdy si neco donese a palicate si vari to svoje a ja se to snazim sjednotit a uvest do casove a prostorove rovnovahy. Tedy tak, aby se to veslo do servirovaciho nadobi, a aby ti, pro nez je kapr, krocan, skeble ci banan v polevce fuuuuj, dostali ve stejnem okamziku, kdy bude cast hostu pojidat ono fuuuj, na stul prijatelny ekvivalent.
Letos me treba napadlo, ze bych mohla pouzit skeble marinieres jako most miru a pratelstvi mezi kaprozrouty a krocanozrouty, ale kaprozrouti pravili "fuuuj". Na kubu pravili "fuuuj" zase krocanozrouti. No a stedrovecerni vecere je dulezita pro vsechny, pricemz kazdy je presvedcen, ze je nutne jist to, co chce on. No tak at si to ji, ze.
Odpovědět