21.1.2017 17:03:41 Mapat
Re: Zkušenosti s multifunkční halogenovou troubou z Lidlu
Zkušenosti s touto konkrétní troubou nemám, ale kdysi jsem takto podlehla vábení na podobný typ trouby, ale vyhřívané horkovzduchem. Avizovala "křupavé řízečky se lžičkou oleje" a realita byla taková, že jedlé to bylo, řízek to připomínalo, ale prostě to nebyl "ten" správný řízek; totéž s hranolky. Ten tuk tam zkrátka chyběl, neudělal zlatavou kůrčičku, nebylo to ono. Smažení bez tuku není smažení. Od té doby nedělám náhražky. Když si chci pochutnat na řízku, dám si opravdový řízek nebo opravdové hranolky. Z řízku jednou za měsíc mi ucpání tepen nehrozí, tak pokud smažíme jednou za čas, tak množství oleje neřeším. Friťák doma máme, manžel býval obrovský milovník hranolek a mívali jsme přísun opravdu dobrých brambor, ze kterých byly hranolky výborné. Teď už bych friťák nekupovala, vadí mi ten zápach ze smažení, který v kuchyni cítím ještě několik hodin po obědě, ač je celou dobu otevřené okno. Máme DeLonghi, který má nakloněné dno a košík rotuje, takže na fritování potřebujeme jen asi litr oleje a jídlo chutná jak má, dají se tam dělat i řízky, což údajně třeba u Tefal Actifry, do kterého se dává minimum oleje, nejde a hranolky tam prý trvají podstatně déle.
Odpovědět