Suroviny: | vepřové řízky (podle libosti) • strouhanka • vejce (dle počtu řízků) • sůl • pepř • masox • 1/2 l vody • olej • půl kostky másla |
---|---|
Postup: | Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme, trochu naklepeme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouhali" co nejvíce strouhanky. Když je celý řízek pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji. Mezitím ve vodě svaříme kostku masoxu s máslem. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme připraveným vývarem. Dáme zapéct do trouby, až se vývar nasákne do řízků. |
Vložil: | bartomiska + Jituška 01/10 Ledňáčci 2010 |
Datum: | 15.1.2010 14:18:16 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.