Suroviny: | cca 12 kuřecích paliček (spodní stehna) - na osobu počítám 2 - 3 • česnek • nasekaná máta, kerblík, petrželka • 100 g másla • 1 lžička solamylu • sůl • 200 ml vývaru (třeba z kostky) • hlávkový salát na ozdobu • |
---|---|
Postup: | Oloupeme a prolisujeme česnek. Maso osolíme, potřeme česnekem a bylinkami. Necháme asi hodinu odležet v chladničce (ale klidně i přes noc). Rozehřejeme máslo a kousky kuřete na něm po všech stranách opečeme. Podlijeme trochou vývaru, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) asi 40 minut. Během pečení maso obracíme, podléváme výpekem a přeléváme vývarem. Asi po 20 minutách pečeme bez pokličky, aby se kůžička propekla dozlatova. Upečené maso vyjmeme. Výpek zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce studené vody. Přecedíme na maso a krátce prohřejeme. Listy hlávkového salátu důkladně omyjeme a osušíme. Talíře vyložíme listy salátu, na které dáme kousky kuřete. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo rýži. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 20.4.2010 23:48:40 |
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.